výskyt Svobodů na náchodsku dle seznamu podaných dle víry z roku 1651
Text dotazu
Dobrý den, zajímá mne výskyt Svobodů v okr. Náchod dle seznamu podaných dle víry z roku 1651.
Odpověď
Dobrý den,
Soupis poddaných podle víry je rozdělen podle tendejších panství, jejich hranice ovšem nejsou stejné jako hranice současných okresů. Pokud byste tedy měl na mysli nějakou konkrétní obec nebo město v současném okrese Náchod, napište mi. Není v mých silách prohledávat každou obec dnešního náchodského okresu.
Prošla jsem ale soupisy z panství Náchod a našla jsem tam dva nositele jména Svoboda, jeden žil asi v blízkém okolí Náchoda (ne přímo ve městě), byl to punčochář Tobiáš Svoboda se svou manželkou Alinou (v roce 1651 mu bylo 50 let) a druhý byl sedlákem v Poříči a jmenoval se Pavel Svoboda, jeho manželka se jmenovala Kateřina (v roce 1651 mu bylo 51 let).
Použité zdroje
MATUŠÍKOVÁ, Lenka. Soupis poddaných podle víry z roku 1651: Hradecko - Bydžovsko. Svazek 2. 1. vyd. Praha: Státní ústřední archiv, 2000, s. 636 a 651.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Hradec Králové
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
16.02.2016 12:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu