Výskyt sebevražd dle krajů
Text dotazu
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda a kde bych případně našel statistiku výskytu sebevražd v ČR dle krajů. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
statistika sebevražd v ČR je dostupná v rámci Statistického úřadu ČR.  Údaje ČSÚ o sebevraždách, stejně jako o všech dalších zemřelých, vycházejí z Listu o prohlídce zemřelého, který vyplňuje lékař provádějící prohlídku, resp. pitvu zemřelého.
ČSÚ má k dispozici údaje o počtu sebevražd na území dnešní České republiky od roku 1876.
Více informací zde: https://www.czso.cz/csu/czso/sebevrazdy_zaj
Veřejně přístupné přehledy z let 2007 - 2016:  https://www.czso.cz/csu/czso/zemreli-podle-seznamu-pricin-smrti-pohlavi-a-veku-v-cr-krajich-a-okresech-2007-az-2016
Demografické ročenky: https://www.czso.cz/csu/czso/casova_rada_demografie
Kontakt na Český statistický úřad: https://www.czso.cz/csu/czso/kontakty
Knihy se statistikami sebevražd:
Sebevraždy v České republice 2001 až 2005. Olomouc: Český statistický úřad, 2006. 59 s. Obyvatelstvo, volby. Demografie; roč. 2006. ISBN 80-250-1282-4.
Sebevraždy (1996-2000): doplněné vydání. Praha: Český statistický úřad, 2002. 84 s. Souborné publikace. Demografie. Obyvatelstvo, volby. ISBN 80-7223-713-6.
Sebevraždy v České republice v letech 1960-1995. V Praze: Český statistický úřad, 1996. 124 s. Zprávy a rozbory. Řada 4, Obyvatelstvo; č. 4. ISBN 80-85949-37-7.
Šetření o sebevražednosti v roce ... V Praze: ÚKLKS, 1964-1965.
(Katalog Národní knihovny ČR: https://aleph.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=nkc )
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.04.2019 08:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu