Výskyt příjmení Hudský/Hutský v Berní rule Kladska
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda se v Berní rule 34 Kladsko vyskytuje jméno Hudský, resp. možná spíše jeho verze Hutský a podobně.
Děkuji za vaši laskavost.
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Záznamy jsme vyhledávali v generálním rejstříku k Berní rule, který máme k dispozici v digitální knihovně Kramerius:
Berní rula: generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. Libri. ISBN 80-7277-058-6. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:ed965480-9fd9-11e5-a7d7-005056827e52
Záznam o příjmení Hudský nebo Hutský se v Berní rule nenachází. Našli jsme jenom záznam k jménu Marek Huťský – chalupník u obec Hutě, soudní okres Polička, panství Svojanov.
Pokud budete mít zájem si rejstřík prohlížet, přikládáme odkazy na záznam Berní ruly v Souborném katalogu ČR a na portály Knihovny.cz, které obsahují také seznam institucí, které mají rejstřík k dispozici:
-ČERVENÁ, Jarmila, ed. a ČERVENÝ, Václav, ed. Berní rula: generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. II. svazek, M-Ž. 1. vyd. Praha: Libri, 2003. s. 1048-2188. ISBN 80-7277-058-6.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001254925&local_base=SKC
-portál Knihovny.cz: https://www.knihovny.cz/Record/caslin.SKC01-001018740
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.03.2023 11:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu