Výskyt knihy
Text dotazu
Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem. Hledám knihu: "Empfindungen bey Grabe des
weiland Hochwohlgebohrnen Herrn Johann Georg Edlen von Helly., welcher am
24. II. 1778 in Prag das Zeitliche mit dem Ewigen verwechselte. Von einem
Freunde der Wahrheit" (Prag, 1778). O knize je zmínka v článku E. Ulbricha
"Geschichte des Waisenhauses zu St. Johann dem Täufer in Prag", který byl
otištěn v časopise Die drei Ringe 8, č. 1, s. 12.
Bohužel doposud se mi pamětní spis nepodařilo nalézt. Můžete mi prosím
poradit, zda se kniha nalézá ve Vaší knihovně popř. jiné?
Odpověď
Dobrý den,
bohužel ani nám se hledaný spis nepodařilo nalézt a ani ověřit jeho citaci v dostupných zdrojích. Prošli jsme článek "Geschichte des Waisenhauses ...", zmínku o hledané knize jsme zde nanašli, ale je samozřejmě možné, že jsme odkaz přehlédli.
* ULBRICH, Ernst. Geschichte des Waisenhauses zu St. Johann dem Täufer im Prag. Die Drei Ringe. 1932, Jg. 8, Nr. 1., s. 8-13.
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/5014770
Prověřené zdroje:
* Österreichische Nationalbibliothek - Katalog 1501-1929 (http://aleph.onb.ac.at/F?func=file&file_name=login&local_base=AK)
* NK ČR - Generální katalog
* Gesamtverzeichnis des deutschsprachigen Schrifttums (GV) 1700-1910. Bd. 33. München : K.G. Saur, 1981. s. 58-63.
* souborný katalog OCLC WorldCat - volně dostupná verze (http://www.worldcat.org) , licencovaný přístup(http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3#oclc)
* Karlsruher Virtueller Katalog (http://www.ubka.uni-karlsruhe.de/kvk.html)
* Google Books (http://books.google.com)
Doporučili bychom Vám ještě prověřit CD-ROM "Bibliografie cizojazyčných bohemikálních tisků 1501 - 1800", který by měl být dostupný v Oddělení rukopisů a starých tisků. Kolegové z tohoto oddělení by Vám také vzhledem k roku vydání hledané knihy mohli poradit další zdroje, které byste mohl při pátrání využít.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.01.2011 13:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu