Výskyt jména Janata v Berní rule sv.1 a 2 Hradeckého kraje
Text dotazu
Prosím o informaci výskytu přijmení Janata v Berní rule sv.1 a 2 Hradeckého kraje.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
v naší knihovně máme pouze berní rulu pro Hradecký kraj, II. díl. V něm jsme našli následující:
Burián Janata (ves Stará Voda, soudní okres Chlumec nad Cidlinou), rolí má 12, na zimu seje 13 strychů, na jaro seje 5,1 strychů, potahů má 2, krávy 2, jalový dobytek 3, svině 2.
Jiřík Janata (ves Kundratice, soudní okres Jilemnice), rolí má 15, na zimu seje 5 strychů, na jaře seje 3 strychy, potahy má 2, krávy 4, jalový dobytek 1.
Jakub Janata (ves Kundratice, soudní okres Jilemnice), rolí má 15, na zimu seje 4 strychy, na jaře seje 2 strychy, potah má 1, krávy 2.
Petr Janata (ves Kundratice, soudní okres Jilemnice), rolí má 13,2, na zimu seje 3,2 strychů, na jaře seje 1,1 strychy, potah má 1, krávy 2, jalový dobytek 1.
Prohledali jsme ještě generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i nevydaným) berní ruly, kde jsme našli ještě jednoho nositele příjmení Janata:
Matěj Janata (Bohoryně, dvůr, soudní okres Nechanice, panství, statek Boharyně, Kratonohy) - Berní rula, Kraj Hradecký, I. díl, list 21.
Použité zdroje
PEŠÁK, Václav. Berní rula. Sv. 13. Díl 2., Hradecký kraj. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1954. Archiv Země České. 521 s.
Berní rula: generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. 1. sv. A-L. 1. vyd. Praha: Libri, 2003. xxxvi, 1047 s.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Hradec Králové
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
19.10.2015 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu