Výskyt Durdíků v Hořicích v Podkrkonoší dle seznamu poddaných dle víry z roku 1651.
Text dotazu
Dobrý den, zajímá mne výskyt rodiny Durdíkových v Hořicích v Podkrkonoší dle Seznamu poddaných dle víry z roku 1651 a dle Berní ruly z roku 1654.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
v Soupisu poddaných podle víry z roku 1651 Hradecko-Bydžovsko jsem bohužel nikoho s příjmením Durdík v Hořicích ani ve vesnicích na hořickém panství nenalezla. Co se týče Berní ruly, máme u nás v knihovně k dispozici pouze svazek XIII a generální rejstřík. Ve svazku XIII jsem Hořice nenalezla. Hledala jsem příjmení Durdík v generálním rejstříku, kde jsem našla 4 výskyty, žádný ale z Hořic.
Durdík Adam ze Smržova; Durdík Jan, chalupník z Lochenic; Durdík Michal, kloboučník ze Dvora Králové nad Labem a Durdík Václav, také kloboučník ze Dvora Králové nad Labem.
Použité zdroje
PEŠÁK, Václav. Berní rula. Sv. 13. Díl 2., Hradecký kraj. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1954. Archiv Země České. 521 s.
Berní rula: generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. 1. sv. A-L. 1. vyd. Praha: Libri, 2003. xxxvi, 1047 s.
MATUŠÍKOVÁ, Lenka. Soupis poddaných podle víry z roku 1651: Hradecko - Bydžovsko. Sv. 1. 1. vyd. Praha: Státní ústřední archiv, 2000. 386 s.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Hradec Králové
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
14.06.2016 08:32
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu