Vyskočilova ulice, Praha 4, původ názvu
Text dotazu
Dobrý den, rád bych se zeptal na název ulice Vyskočilova v Praze 4, po kom je pojmenována? Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
Vyskočilova ulice v Praze Michli byla pojmenována podle Jana Vyskočila (1901 - 1943), odbojového pracovníka, člena ilegální Komunistické strany Československa, který byl za druhé světové války umučen v Osvětimi. Ulice nese tento název od roku 1962, kdy vznikla.
Zdroj:
Pražský uličník : encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství. 2.díl (O-Ž). 1. vyd. Praha : Libri,1998. s.429. ISBN 80-85983-25-7
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.11.2007 11:24
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu