výška čs. presidentů
Text dotazu
Kolik cm měřili českoslovenští presidenti? Je mi pouze známo, že E. Beneš měřil 165 cm. Děkuji předem.
Odpověď
Dobry den, v literature se nam podarilo nalezt pouze vysku G. Husaka a T. G. Masaryka:
* G.Husak - 175 cm
BUDINSKY, Libor. Deset prezidentu. Praha : Knizni klub, 2003. s. 205. ISBN 80-242-0966-7.
* T.G.Masaryk - 174,6 cm
MAHLER, Zdenek. Ano, Masaryk. Praha : Primus, 2002. s. 85. ISBN 80-86207-42-0.
Na internetu je uvedena vyska V.Havla a V.Klause, nicmene se nam tuto informaci nepodarilo dale overit a nevime, na kolik jsou udaje pravdive:
* V.Havel - 174 cm -
http://www.showbiznis.sk/celebrity-22536/vaclav-havel.html
* V.Klaus - 179 cm -
http://neviditelnypes.lidovky.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A070626_221341_p_zahranici_wag
U dalsich prezidentu se muzeme pouze podle fotografii dohadovat, i kdyz samozrejme zalezi na uhlu, v nemz byli fotografovani, ze L.Svoboda byl vyssi nez E. Benes a E. Hacha byl spise mensi postavy, nebot na vetsine fotografii je nejmensi z cele fotografovane skupiny:
* KLUSAKOVA - SVOBODOVA, Zoe. Ludvik Svoboda : zivotopis. Kromeriz : Mesto Kromeriz, 2005. s. 22. ISBN 80-239-4706-0.
* PASAK, Tomas. Emil Hacha : (1938-1945). V Praze : Rybka, 2007. 445 s. ISBN 978-80-87067-04-8.
Pro dalsi informace bychom Vam doporucili obratit se na Kancelar prezidenta republiky (http://www.hrad.cz/cz/kancelar_prezidenta/zasady_podani.shtml),
ktera by mela mit tyto informace k dispozici.
Obor
politicke-vedy-politologie-politika-verejna-sprava-vojenstvi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.01.2008 11:32
Adam Krejčí píše:
Pátek 17.09.2021 18:57
Jakou výšku měl Emil Hácha?
PSK - admin píše:
Pondělí 20.09.2021 10:06
Dobrý den, bohužel přesnou výšku prezidenta Emila Háchy jsme v dostupných publikacích nenalezli. Podle dobových fotografií byl ale určitě menšího vzrůstu.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu