vyšívání richelieu
Text dotazu
Dobrý den,prosím, mohli by jste mi napsat, jaké
knihy vyšly o technice vyšívání richelieu a také, ve které knihovně je možno
si zapůjčit časopis Haft richelieu (pokud možno, co nejbližší Ostravě).
Potřebuji zejména nějaké vzory pro tuto techniku. Děkuji a přeji pěkný den.
Odpověď
Dobrý den,
v Elektronickém kataogu Národní knihovny - bázi NKC, http://www.nkp.cz , záložka Katalogy a databáze, jsme zadáním klíčového slova "vyšívání" získali 139 záznamů.
Uvádíme příklady publikací, které jsme nalezli :
-Č.záznamu: 000263979]
Vyšívání. Díl 5, Vyšívání rišelie, dírkované, pavoučků a knoflíků / [Zprac.] Marie Benešová, Jana Kaucká. -- 1. vyd.. -- Praha : TEPS, 1984. --
56 s.
-[Č.záznamu: 000086549]
Ateliér Květen : Čtvrtletník se střihovou přílohou a pracovními návody. -- Praha : Práce, [1949-1997]. 49 sv.
-[Č.záznamu: 000116433]
Sto nápaditých vzorů vyšívání : praktické rady pro začátečnice : užitečné tipy pro zručnější / [z němčiny přeložila Alena Ducháčová]. Praha : Fortuna Print, 1996. -- 93 s.
-[Č.záznamu: 001317032]
Vyšívání od A do Z / [z anglického originálu ... přeložila Lenka Svobodová]. -- Vyd. 1.. -- V Praze : Ikar, 2004. -- 144 s.
-[Č.záznamu: 000853574]
Stickmusterbuch / Alžbeta Lichnerová ; Űbers: Rosemarie Borán. -- 1. Aufl.. -- Leipzig : Verlag für die Frau, 1987. -- 127 s.
Ze Souborného katalogu SKC Národní knihovny, http://aleph.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=skc uvádíme :
-[Č.záznamu: 003380410]
Rozárka speciál. -- Ostrava : Rozárka, 2005-. -- sv., [Studijní a vědecká knihovna Plzeň] -- sign. 36A3509
Roky: 2005- (akt. 2011)
-Č.záznamu: 004158211]
Encyklopedie ručních prací : patchwork, vyšívání, prošívání, šití, pletení, háčkování, aplikace / [z anglického originálu ... přeložila Ivana Nuhlíčková]. -- Vyd. 3., přeprac. a aktualiz.. -- V Praze : Ikar : Euromedia Group, 2009. [Knihovna města Hradce Králové Hradec Králové.
Pokud byste měla zájem si publikaci vypůjčit,je třeba ověřit, zda a kde jsou exempláře umístěné, a zda je možnost výpůjčky (kliknutím na modrou ikonu v posledním sloupci záznamu). Prostřednictvím knihovny v místě Vašeho bydliště si můžete meziknihovní výpůjční službou bezplatně vypůjčit publikaci z jiných knihoven v ČR, http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_vmvs.htm .
Časopis "Haft richelieu" (http://www.haftrichelieu.com/index_uk.php?page=numery_uk ) jsme v dostupných zdrojích (báze NKC - http://aleph.nkp.cz/cze/nkc , SKC - http://skc.nkp.cz , portál JIB - http://www.jib.cz ) nenalezli.
užitečné odkazy :
http://janinka.ch.sweb.cz/dvysivka.html
http://rucnivysivky.cz/hlavni-strana[30]-[cz]-uvodni-strana
http://www.azira.estranky.cz/fotoalbum/vysivani/rucni-vysivani---technika-richelieu/
http://richelie.webnode.cz/
http://www.bara.sk/
http://www.textilnik.cz/3vysivani/vysivani.htm
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.10.2011 10:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu