Vyšel 9. díl Toulek českou minulostí?
Text dotazu
Je tam T.G. Masaryk?
Odpověď
Dobrý den,
9. díl Toulek českou minulostí vyšel už v roce 2002, vydaný je i díl 14 (2016). Masaryk je zmiňován v souvislosti s Rukopisy... v 10. díle, viz níže,
Když vyhrál soutěž, byl Myslbek v Kristových letech. Poté co se konečně sisyfovského úkolu zbavil, měl na krku padesátku. Avšak největší, nečekaná a nepochybně nejbolestnější zrada ho potkala uprostřed práce, když počínaje únorem 1886 začaly v novém časopise Atheneum, redigovaném prof. T. G. Masarykem, vycházet statě z vědeckých pozic útočící na pravost staročeských básnických zpěvů RKZ...
HORA - HOŘEJŠ, Petr. Toulky českou minulostí: Desátý díl. [Velcí umělci konce 19. století: A. Dvořák, J.V. Myslbek, J. Neruda, M. Aleš]. Praha: Via Facti, 2004.
http://kramerius4.nkp.cz/search/handle/uuid:e8ed8470-a546-11e2-99dc-001018b5eb5c
Větší statě o T.G.M. jsou v díle 12. Zmiňován je na 23 různých stranách tohoto svazku.
Hora-Hořejš, Petr. Toulky českou minulostí. Dvanáctý díl, [Malý panteon velkých Čechů z přelomu 19. a 20. století]. 1. vyd. Praha: Via Facti, 2009. 223 s. ISBN 978-80-904103-1-2.
http://kramerius4.nkp.cz/search/handle/uuid:768a9ed0-a5a1-11e2-8c63-5ef3fc9ae867
Kdy které díly vyšly, se můžete podívat do volně přístupného elektronického katalogu Národní knihovny ČR na www.nkp.cz, katalogy a databáze, báze NKC - knihy.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.11.2018 21:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu