Výsadba zeleně
Text dotazu
Hledáme publikace zaměřené na výsadbu zeleně v malých obcích. Tazatelem je obecní úřad, který chce získat představu o spsrávné výsadbě dřevin v obcích.
Odpověď
Dobrý den, veřejné a obecní zeleni je věnováno několik knih, sborníků a článků.
Dohledat je lze v katalozích Národní knihovny. Mezi knihami a sborníky naleznete například tituly:
SOJKOVÁ, Eva. Ochrana, obnova a rozvoj zeleně malých měst = Protection, regeneration and development of the greenery in small towns. Průhonice : Výzkumný ústav Silva Taroucy pro krajinu a okrasné zahradnictví ; Pelhřimov : Nová tiskárna Pelhřimov, 2006. ISBN   80-86559-63-7 (Nová tiskárna Pelhřimov : brož.)
HAMATA, Marek. Zakládání a údržba zeleně I. Praha : Česká zemědělská univerzita, Agronomická fakulta, 2000. ISBN   80-213-0585-1
Sborníky:
Trendy ve veřejné zeleni : (mezinárodní odborný seminář) : sborník přednášek : Lednice, 19.-20. září 2006 / [editoři Salaš Petr, Litschmann Tomáš]  Nakl. údaje   Lednice : Ústav šlechtění a množení zahradnických rostlin, 2006. ISBN 80-239-9051-9.
Růže ve veřejné zeleni : 28. seminář Životní prostředí a veřejná zeleň ve městech a obcích, Klatovy 10.-11. září 2002 : [sborník přednášek / editor Výzkumný ústav Silva Taroucy pro krajinu a okrasné zahradnictví Průhonice, Technické služby města Klatov].Průhonice : Výzkumný ústav Silva Taroucy pro krajinu a okrasné zahradnictví], 2002. ISBN 80-85116-28-6
Zeleň v obci : sborník příspěvků ze semináře Školy obnovy křivoklátského venkova, který se konal dne 27. listopadu 1997 ve Slabcích, okr. Rakovník. Lhota : Škola obnovy křivoklátského venkova : Regionální sdružení Křivoklátsko, 1997. ISBN 80-238-4836-4
Životní prostředí a veřejná zeleň ve městech a obcích : mezioborové potkávání : 31. seminář, Klatovy 7.-8. září 2005 / [editor Výzkumný ústav Silva Taroucy pro krajinu a okrasné zahradnictví Průhonice, Technické služby města Klatov]. Průhonice : Výzkumný ústav Silva Taroucy pro krajinu a okrasné zahradnictví, 2005. ISBN 80-85116-40-5 (brož.)
Udržovací péče o zeleň : Luhačovice 2003 : [sborník vybraných přednášek ze semináře konaného v Luhačovicích v roce 2003 v rámci Dnů zahradní a krajinářské tvorby] 1. vyd. Praha : Společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu, 2003. ISBN 80-902910-5-8 (brož.)
(Sborníků a knih k tématu existuje více, dohledat je lze v katalogu Národní knihovny (NKC): http://sigma.nkp.cz/cze/nkc či v katalogu České národní bibliografie: http://sigma.nkp.cz/cze/cnb ).
Využít můžete také výběrovou článkovou bibliografii (ANL):
http://sigma.nkp.cz/cze/anl . Články, které se tímto tématem zaobírají, jsou z velké části z časopisů Moderní obec, Zahrada-park-krajina, (Veronica).
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.11.2007 17:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu