Výroční zprávy středních škol
Text dotazu
Výroční zprávy středních škol, vydávané v letech 1850-1948, představují specifický informační pramen. Podle některých knihovníků jsou stále vyhledávané i zahraničními badateli (též pro své odborné statě). Jejich fondy jsou např. v NK, VKOL, MZK, PNP; soupisy vydal PNP a VKOL. Marně ale hledám nějakou literaturu o nich (našel jsem jen: Koleška, Z.: Publikace entomologických prací ve výročních zprávách středních škol českých zemí. Dějiny věd a techniky, 26, 1993, č. 1, s. 9-22). Nevíte o něčem dalším?
Odpověď
K tématu výročních zpráv jsme v našich zdrojích nezjistili žádnou sekundární literaturu (kromě soupisů). Znáte soupis vydaný v Přerově (viz záznam níže)?
Nevíme, nakolik pracujete s katalogy Národní knihovny. V naskenovaném Generálním katalogu (www.katif.cz) jsou výroční zprávy středních škol řazeny ve zvláštním oddílu, měl by to být poměrně kvalitní soupis (viz Generální katalog I, zásuvka Z-Ž (!), Výroční zprávy...).
O tématu pravděpodobně žádná literatura dosud vydána nebyla, možná byste ale nějaké další informace získal u níže uvedených pedagogických institucí (pokud s nimi již nejste v kontaktu).
Pedagogické muzeum J. A. Komenského: http://www.pmjak.cz/ Národní pedagogická knihovna Komenského. http://www.npkk.cz/
*****
Hýbl, František, 1941-
Výroční zprávy obecných, měšťanských, středních, učňovských (pokračovacích) a vysokých škol, studentských, učitelských a vzdělávacích spolků uložené ve sbírkovém fondu pracoviště dějin moravského školství a komeniologieVlastivědného ústavu v Přerově : Soupis : Archivní a muzejní stud. pomůcka / Zprac. František Hýbl. -- Přerov : Vlastivědný ústav, 1977 (Nový Jičín : Dílna umělecké grafiky Vlastivěd. ústavu). -- 263, [1] s. ; 8°
Rejstřík měst ČSSR a zahraničních měst -- Pro vnitř. potřebu -- 250 výt.
* Školy moravské - zprávy výroční - seznamy
Signatury: * II 079878 (NKF archivní exemplář), 54 F 34017
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.01.2008 09:45
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu