Výrobní faktory České republiky
Text dotazu
Výrobní faktory České republiky. Výrobní faktory, půda, kapitál a HDP. Provést analýzu výrobních faktorů a jejich význam v české ekonomice.
Odpověď
Níže naleznete pár tipů na vhodné dokumenty k Vašemu tématu jak z fondu CIKS VŠE, tak také z internetu. Velká část z nich má volně přístupné plné texty. Doporučuji Vám také prohlédnutí seznamů použité literatury u jednotlivých vysokoškolských kvalifikačních prací jako inspiraci pro případné další relevantní materiály k Vašemu tématu.
Při hledání Vašeho tématu, jak na volném webu, tak např. i v rámci Souborného katalogu VŠE (http://library.vse.cz) doporučuji použít např. následující termíny:
Česká republika
Česko
HDP
hrubý domácí produkt
kapitál
makroekonomie
půda
práce
výrobní faktory
Příklady tištěných publikací ve fondu CIKS VŠE
Brčák, Josef et al. Česká republika ve světle ekonomických teorií. Plzeň: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2012. 206 s. ISBN 978-80-7380-369-8.
20 let samostatného Česka a Slovenska: porovnání jejich ekonomického vývoje a pozice v EU. 1. vyd. Praha: Newton College ve spolupráci se Vzdělávacím střediskem na podporu demokracie, 2013. 138 s. ISBN 978-80-87764-00-8.
Hanzl, Tobiáš. Analýza regionálních rozdílů ekonomické aktivity v ČR. Praha, 2013. Vedoucí práce Martina Miskolczi.
Jakubec, Ivan et al. Hospodářský vývoj českých zemí v období 1848-1992. Vyd. 1. Praha: Oeconomica, 2008. 289 s. ISBN 978-80-245-1450-5.
Kucharčíková, Alžbeta et al. Efektivní výroba: využívejte výrobní faktory a připravte se na změny na trzích. 1. vyd. Brno: Computer Press, 2011. 344 s. ISBN 978-80-251-2524-3.
Kotýnková, Magdalena a Němec, Otakar. Lidské zdroje na trhu práce: vývoj a tendence v souvislosti se vstupem České republiky do EU. Praha: Professional Publishing, 2003. 199 s. ISBN 80-86419-48-7.
Novotný, Dalibor. Analýza a modelování makroekonomického vývoje v České republice. Praha, 2012. Vedoucí práce Jitka Bartošová.
Potužáková, Zuzana. Český trh práce v evropském kontextu. Vyd. 1. Liberec: Technická univerzita v Liberci, 2013. 281 s. ISBN 978-80-7372-946-2.
Potužáková, Zuzana. Strukturální změny českého trhu práce a proměna sociálního modelu. Praha: Národohospodářský ústav Josefa Hlávky, 2012. 109 s. Studie Národohospodářského ústavu Josefa Hlávky; 3/2012. ISBN 978-80-86729-75-6.
Vašendová, Martina. Pohyb kapitálu v průběhu transformace a jeho vliv na konkurence schopnost české ekonomiky. Brno: Centrum výzkumu konkurenční schopnosti české ekonomiky, 2006. 33 s. Working paper; č. 17/2006.
Příklady vysokoškolských kvalifikačních prací VŠE (plné texty jsou dostupné v rámci Souborného katalogu VŠE - http://library.vse.cz)
Balák, Zdeněk. Komparace vybraných makroekonomických veličin České republiky a Japonska. Praha, 2013. Vedoucí práce Pavel Kaczor.
Bezděk, Jan. Trh práce České republiky. Praha, 2013. Vedoucí práce Tomáš Pavelka.
Boková, Jana. Analýza trhu práce České republiky. Praha, 2012. Vedoucí práce Tomáš Pavelka.
Jaša, Stanislav. Analýza vývoje zemědělství. Praha, 2011. Vedoucí práce Josef Krause.
Klausová, Jana. Trh práce České republiky. Praha, 2012. Vedoucí práce Tomáš Pavelka.
Příklady volně dostupných online zdrojů
ANALÝZA STRUKTURY A VÝVOJE VÝROBNÍCH FAKTORŮ V ZEMĚDĚLSKÝCH PODNICÍCH
http://ocs.ef.jcu.cz/index.php/inproforum/INP2008/paper/viewFile/181/178
ANALÝZA VLIVU SOUHRNNÉ PRODUKTIVITY FAKTORŮ NA EKONOMICKÝ RŮST ČESKÉ REPUBLIKY
http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CDAQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.vse.cz%2Fpolek%2Fdownload.php%3Fjnl%3Dpolek%26pdf%3D707.pdf&ei=tbD8UoqpHKq8ygOt3ID4Dg&usg=AFQjCNGyIK5B5kRc6n37Oo3IY18U4wiiQw&bvm=bv.61190604,d.bGQ&cad=rja
Český statistický úřad – Databáze, registry
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/databaze_registry
Český statistický úřad – Statistiky (inflace, HDP, zaměstnanost …)
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/statistiky
Ekonomický růst a souhrnná produktivita faktorů v České republice v letech 1992-2004
http://www.vsem.cz/data/data/ces-soubory/working-paper/gf_WPNo5.pdf
K roli produktivity výrobních faktorů v české ekonomice
http://panda.hyperlink.cz/cestapdf/pdf08c1/jilek.pdf
Makroekonomické predikce a průzkumy Ministerstva financí ČR
http://www.mfcr.cz/cs/verejny-sektor/prognozy/makroekonomicka-predikce
SOUHRNNÁ PRODUKTIVITA FAKTORŮ ZALOŽENÁ NA SLUŽBÁCH PRÁCE A KAPITÁLU
http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0CDoQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.vse.cz%2Fpolek%2Fdownload.php%3Fjnl%3Dpolek%26pdf%3D810.pdf&ei=tbD8UoqpHKq8ygOt3ID4Dg&usg=AFQjCNGrrdTylpnohLKx1Yrxui8tDNKpBA&bvm=bv.61190604,d.bGQ&cad=rja
Vydali jsme k hospodaření státu (Ministerstvo financí ČR)
http://www.mfcr.cz/#tab-hospodareni-statu
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
13.02.2014 13:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu