výroba piva

Text dotazu

výroba piva

Odpověď

Dobrý den,

informace týkající se výroby piva obsahují následující dokumenty, jejich bibliografické záznamy včetně možností výpůjčky v Národní knihovně naleznete v elektronickém katalogu NK ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc) :

BASAŘOVÁ, Gabriela. Pivovarství : teorie a praxe výroby piva. Praha: Vydavatelství VŠCHT, 2010. 863 s. : il. (převážně barev.) ; 25 cm. ISBN 978-80-7080-734-7.

Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/2001006/contents/nkc/20102031653_1.pdf  

KOSAŘ, Karel; PROCHÁZKA, Stanislav a kol. Technologie výroby sladu a piva. Praha: Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, c2000. 398 s. : il. (některé barev.) ; 25 cm. ISBN 80-902658-6-3.

JOHNOVÁ, Dana. Výroba piva, pivní kultura ve vybraných zemích, pivo součást výživy. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, Katedra hotelnictví, 2002. 63 s., [6] s. obr. příl.: il. ; 30 cm. ISBN 80-86578-11-9.

MALEŘ, Josef. Výroba nápojů. Praha: Institut výchovy a vzdělávání ministerstva zemědělství České republiky, 1995 (Nové Město nad Cidlinou: Agrodat). 43 s. ; 21 cm. ISBN 80-7105-095-4.

* nápoje -- výroba * destiláty * lihoviny * nealkoholické nápoje * pivo * sirupy * víno * šťávy

ALBL, Vít a kol. Výroba piva a sladu : pro učební obor biochemik - biochemička se zaměřením na výrobu piva a sladu. V Praze: Institut výchovy a vzdělávání MZVž ČR ve spolupráci s Plzeňskými pivovary, 1990. 363 s. : il. ; 20 cm. ISBN 80-7105-003-2.

ROP, Otakar; HRABĚ, Jan. Nealkoholické a alkoholické nápoje. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2009. -- 129 s. ; 30 cm. ISBN 978-80-7318-748-4.

Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200904/contents/nkc20091860355_1.pdf  

Stručněji o dané problematice budou zřejmě pojednávat níže uvedené články nalezené v České zemědělské a potravinářské bibliografii

(http://aleph.uzpi.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=uzp02) :

POLÁKOVÁ, Lucie; KOVAŘÍČEK, Jaroslav. Tajemství výroby piva. In: Zemědělec. ISSN 1211-3816. Roč. 15, č. 23 (2007), s. 16-17.

BOUMA, David. Jak se vaří pivo. In: Agromagazín. ISSN 1212-6667. Roč. 1, č. 8, (2000), s. 6-7.

Případně webové stránky:

http://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDroba_piva

http://www.gambrinus.cz/studio-gambrinus/pivo/technologie-vyroby.php

http://www.sci.muni.cz/mikrob/kvasbiotech/pivo/tradpiv.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Brewing  

Obor

Chemie. Krystalografie. Mineralogické vědy

Okres

--

Knihovna

Národní knihovna ČR

Datum zadání dotazu

25.11.2010 09:46

Přidat komentář

Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.

Kolik je 10 + 4?

Hledání v archivu