výroba piva
Text dotazu
výroba piva
Odpověď
Dobrý den,
informace týkající se výroby piva obsahují následující dokumenty, jejich bibliografické záznamy včetně možností výpůjčky v Národní knihovně naleznete v elektronickém katalogu NK ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc) :
BASAŘOVÁ, Gabriela. Pivovarství : teorie a praxe výroby piva. Praha: Vydavatelství VŠCHT, 2010. 863 s. : il. (převážně barev.) ; 25 cm. ISBN 978-80-7080-734-7.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/2001006/contents/nkc/20102031653_1.pdf
KOSAŘ, Karel; PROCHÁZKA, Stanislav a kol. Technologie výroby sladu a piva. Praha: Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, c2000. 398 s. : il. (některé barev.) ; 25 cm. ISBN 80-902658-6-3.
JOHNOVÁ, Dana. Výroba piva, pivní kultura ve vybraných zemích, pivo součást výživy. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, Katedra hotelnictví, 2002. 63 s., [6] s. obr. příl.: il. ; 30 cm. ISBN 80-86578-11-9.
MALEŘ, Josef. Výroba nápojů. Praha: Institut výchovy a vzdělávání ministerstva zemědělství České republiky, 1995 (Nové Město nad Cidlinou: Agrodat). 43 s. ; 21 cm. ISBN 80-7105-095-4.
* nápoje -- výroba * destiláty * lihoviny * nealkoholické nápoje * pivo * sirupy * víno * šťávy
ALBL, Vít a kol. Výroba piva a sladu : pro učební obor biochemik - biochemička se zaměřením na výrobu piva a sladu. V Praze: Institut výchovy a vzdělávání MZVž ČR ve spolupráci s Plzeňskými pivovary, 1990. 363 s. : il. ; 20 cm. ISBN 80-7105-003-2.
ROP, Otakar; HRABĚ, Jan. Nealkoholické a alkoholické nápoje. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2009. -- 129 s. ; 30 cm. ISBN 978-80-7318-748-4.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200904/contents/nkc20091860355_1.pdf
Stručněji o dané problematice budou zřejmě pojednávat níže uvedené články nalezené v České zemědělské a potravinářské bibliografii
(http://aleph.uzpi.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=uzp02) :
POLÁKOVÁ, Lucie; KOVAŘÍČEK, Jaroslav. Tajemství výroby piva. In: Zemědělec. ISSN 1211-3816. Roč. 15, č. 23 (2007), s. 16-17.
BOUMA, David. Jak se vaří pivo. In: Agromagazín. ISSN 1212-6667. Roč. 1, č. 8, (2000), s. 6-7.
Případně webové stránky:
http://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDroba_piva
http://www.gambrinus.cz/studio-gambrinus/pivo/technologie-vyroby.php
http://www.sci.muni.cz/mikrob/kvasbiotech/pivo/tradpiv.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Brewing
Obor
Chemie. Krystalografie. Mineralogické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.11.2010 09:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu