výroba mýdel
Text dotazu
Dobrý den,
můžete mi prosím poradit? Ráda bych si koupila nějakou levnější knihu o výrobě mýdel ale i s návody a recepty. Nevíte o nějaké?
Odpověď
Dobrý den,
prohledali jsme náš katalog (https://aleph.nkp.cz/cze/nkc) a nějaké knihy o výrobě mýdel jsme našli:
Například publikace z nakladatelství Grada Vyrábíme mýdla, glycerinová a přírodní.
,,Mýdlo používáme několikrát denně a tudíž bychom neměli podceňovat vliv na naše tělo. Proto musíme mít na paměti, že průmyslově vyráběná mýdla nebo levná s nejistým původem mohou obsahovat chemikálie, které mohou uškodit naší pokožce. Autor nás v knize edice Šikovné ruce seznamuje s návody na výrobu vlastních mýdel s minimálním obsahem chemikálií a nezbavená glycerinu, který je pro pokožku velmi cenný.V knize najdeme návody na zhotovení mýdla odléváním do forem, na plochu i výrobu mýdel z rostlinných i živočišných tuků současně je zde zmíněn i návod na zhotovení lukoprénových forem."
ŠABATKA, Jaroslav. Vyrábíme mýdla: glycerinová, přírodní. 1. vyd. Praha: Grada, 2008.
Cena se pohybuje kolem 118,- Kč, k prodeji v knihkupectvích i online (nesmíme konkrétně jmenovat abychom nedělali reklamu, ovšem na Googlu ihned najdete)
Od stejných autorů podobná kniha Vyrábíme glycerinová mýdla.
,,Podle srozumitelných návodů a postupových fotografií uvedených v knížce je možné vydat se na cestu výroby vlastních mýdel, která nebudou obsahovat chemikálie a stabilizátory a budou tedy vhodná i pro alergiky. V knize jsou představeny různé způsoby tvorby mýdel od těch nejjednodušších až po náročnější."
ŠABATKA, Jaroslav a SVATOŇOVÁ, Hana. Vyrábíme glycerinová mýdla. 1. vyd. Praha: Grada, 2013.
Běžně k dostání v knihkupectvích, Cena kolem 167,- Kč.
Pak je tu ještě Kniha přírodních mýdel.
,,Ne všechna mýdla, s nimiž se setkáváte na pultech v obchodech, jsou pro vaši pleť skutečně vítaným ošetřujícím přípravkem. Jejich vzhled, vůně a barva, či dokonce způsob prezentace zdaleka ještě nehovoří o kvalitě a vlastnostech mýdla.V této knize se dozvíte nejen to, jak rozpoznat příznivě působící produkty péče o pleť od těch s nižší jakostí, ale i mnoho zajímavostí o přírodní kosmetice, rostlinných olejích a jejich účincích. Možná vás překvapí, jakými prostředky a za jakou cenu jsou někteří výrobci ochotni bojovat za vyšší poptávku, anebo naopak, jak se z pouhé kostky mýdla dá vykouzlit hotový balzám, který si naše pokožka a současně i celé naše tělo jistě zaslouží.Tato kniha nabízí řadu unikátních inspirujících předloh, s využitím např. vazby suchých květů, dřevěných krabiček a proutěných misek, ale vždy klade důraz na přírodní materiál, podtrhující přirozenou krásu mýdel bez chemie."
CAVITCH, Susan Miller. Kniha přírodních mýdel: výroba mýdel na bylinném a rostlinném základě. Praha: Pragma, C2002.
Běžně v prodeji na internetu i v knihkupectvích (viz. Google), běžná cena 130 - 160,- Kč.
Všechny tři výše uvedené knihy jsou přístupné k prezenčnímu studiu u nás, v Národní knihovně ČR.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.07.2018 09:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu