Výroba makarónů
Text dotazu
Dobrý den, potřebuji vědět jak se vyrábí makaróny (špagety s dírou).
Odpověď
Dobrý den,
na níže uvedených webových stránkách naleznete popis technologie
zpracování těstovin. Pro tvarování těstovin se používá tzv. výtlačná
matrice, jejíž tvar závisí na druhu těstovin a otvory určují tvar výrobků.
http://suroviny.gastronews.cz/zboziznalstvi-nudle-a-testoviny
http://vydavatelstvi.vscht.cz/knihy/uid_isbn-80-7080-530-7/pages-img/obsah.html
http://dspace.knihovna.utb.cz/bitstream/handle/10563/6998/hýblová_2008_bp.pdf?sequence=1
http://www.zatkove.cz/sortiment1.htm
Publikace popisující výrobu těstovin vyhledané v Souborném katalogu ČR http://aleph.nkp.cz/cze/skc.
Do pole rozšířeného vyhledání zadat dotazy těstoviny a výroba, katalog vyhledá tyto publikace, u každé je k dispozici název knihovny, která má publikace ve svém fondu:
Učební obor 1213 - těstovinář. -- 1. vyd.. -- Praha : SPN, 1967. -- Přeruš. str.. -- (Učební dokumenty pro učební obory ; soubor č. 2)
Müllerová, Monika, 1931-
Zpracování mouky. Pro 2. ročník středních odborných učilišť / Monika Müllerová, Josef Skalický. -- 1. vyd.. -- Praha : Státní nakladatelství technické literatury, 1985. -- 162 s. : il. (všechny tři díly)
Případně se můžete obrátit přímo na konkrétního výrobce těstovin např. Bratři Zátkové
(www.zatkove.cz): Výrobně-technické oddělení: tel: 387 783 212, fax: 387 783 205, e-mail: vyroba@zatka.cz
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
12.04.2011 14:03
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu