Vyřazení titulů
Text dotazu
Dobrý den,
můžete nám, prosím, sdělit, jak postupovat v souladu s platnými předpisy při
vyřazení nerelevantních titulů z fondu knihovny?
Děkuji.
Odpověď
Dobry den,
podle informaci mgr.Zemankove z Knihovnickeho institutu NK CR nebyly vydany zadne metodicke pokyny pro vyrazovani dokumentu z fondu. Na vyrazovani dokumentu se vztahuje § 17 zakona c. 257/2001 Sb.
(http://knihovnam.nkp.cz/sekce.php3?page=03_Leg/01_LegPod/Zakon257.htm) a §
6 provadeci vyhlasky ministerstva kultury c. 88/2002 Sb.
(http://knihovnam.nkp.cz/sekce.php3?page=03_Leg/01_LegPod/Zakon257Vyhl.htm).
Informace z teto vyhlasky najdete i v clanku J.Vycichla, v elektronicke podobne je clanek dostupny na http://knihovnam.nkp.cz/sekce.php3?page=02_Odb/SemRegFce.htm, v tistene podobe vysel v brozure Funkce krajskych knihoven:
* VYCICHLO, Jaroslav. Provadeci vyhlaska ke knihovnimu zakonu v praxi. In Funkce krajských knihoven. Brno : Sdružení knihoven ČR, 2002. ISBN 80-86249-17-4. s. 28-46.
Pokud byste mel k tomuto tematu dalsi otazky, muzete se obratit bud na mgr.Zemankovou z Knihovnickeho institutu NK CR (ladislava.zemankova@nkp.cz,
tel: 221 663 179) nebo dr.Snydra, vedouciho Oddeleni revize fondu NK CR (mirko.snydr@nkp.cz, tel. 221 663 253).
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.08.2008 14:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu