Výpočet šroubovice
Text dotazu
Jak se počítájí závity šnekového dopravníku, průměr trubky 115 mm, průměr šneku 200 mm
stoupání 200 mm. Na jaké průměry musí být vyroben závitový svitek, aby po natažení na trubku pr. 155 mm dosahoval zadaných parametrů?
Odpověď
Vašemu informačnímu požadavku ovšem bohužel nemohu zcela vyhovět, neboť tato služba je referenční povahy a nikoli odborně poradenské (více viz. http://www.ptejteseknihovny.cz/zadani-dotazu).
Informace k Vašemu tématu zcela jist můžete nalézt v těchto publikacích:
MARTÍNEK, Karel. Abeceda průmyslové dopravy : průmyslová dopravní zařízení s příklady osvědčených konstrukcí a s výpočtem jejich rozměrů. 1. vyd. Praha  : Práce  , 1955.
Fyzický popis: 217 s.
Exemplář mají ve fondu tyto knihovny:
NK ČR Praha -- prezenčně
Moravská zemská knihovna Brno -- sign. PK-0009.487
Moravskoslezská vědecká knihovna Ostrava -- sign. G 8.160
Studijní a vědecká knihovna Plzeň -- sign. 117760
DRAŽAN, František a kol. Teorie a stavba dopravníku. 1. vyd. Praha  : ČVUT  , 1983.
290 s.
Edice:  Učební texty VŠ, ČVUT - fak. Strojní
Exemplář mají ve fondu tyto knihovny:
NK ČR Praha -- sign. SF I 077273, SF I 077274
Moravská zemská knihovna Brno -- sign. TK-A-0217.169
VŠB - TU Ostrava - Ústřední knih  -- sign. 190332
SLÍVA, Aleš.  Dopravní a manipulační zařízení III. 1. vyd. Ostrava  : VŠB - Technická univerzita Ostrava  , 2005. 133 s.  il.  29 cm. ISBN:  80-248-0963-X
Bibliografie:  Obsahuje bibliografii
Exemplář mají ve fondu tyto knihovny:
NK ČR Praha -- prezenčně
FS ČVUT - Ústřední knihovna Praha
Moravská zemská knihovna Brno -- sign. 3-1095.611,3
Vědecká knihovna Olomouc -- sign. 2-002.489
VŠB - TU Ostrava - Ústřední knih -- sign. 254762
Pokud by jste vzorec pro výpočet  v těchto publikacích nenašel, mohu Vám pouze doporučit obrátit se na odbornou instituci např., některou z technických univerzit (ČVÚT  http://www.cvut.cz/cs, TUL   http://www.vslib.cz/ a jiné.) nebo na výrobce.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
11.03.2008 13:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu