Výměna poškozených bankovek
Text dotazu
Kde vyměnit dvě 100 EUROVÉ poškozené bankovky, asi ze 40% jsou ohořelé?
Odpověď
S tímto problémem se budete muset nejspíše obrátit na Českou národní banku -Na Příkopě 28, Praha 1, tel.: 224411111.
FAQ - výměna poškozených bankovek a mincí
1.        Poškozené české bankovky a mince vyměňují české obchodní banky a Česká národní banka v souladu s vyhláškou č. 37/1994.
2.        Poškozené bankovky cizích měn vyměňují centrální - emisní banky příslušných zemí v souladu s platnými právními předpisy těchto zemí. Některé české obchodní banky vykupují poškozené bankovky cizí měny za poplatek podle svého sazebníku.
3.        Poškozené bankovky společné evropské měny euro vyměňují národní centrální banky zemí Evropské měnové unie v souladu s legislativní normou Consolidated version of Decision ECB/2001/7 of the European Central Bank of 30 August 2001 on the denominations, specifications, reproduction, exchange and withdrawal of euro banknotes, as amenden by Decision ECB/2001/14.
Informace čerpána z http://www.cnb.cz/cz/index.html.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
15.01.2009 09:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu