Výklad snu
Text dotazu
dobry den,
vyšla jsem ven na balkon v našem bývalém rodinném domě a tam stalo mnoho lidí ve smutečním a já se jich ptala co tady chtějí,oni, že se tady přišli zavzpomínat na mého zesnulého otce,pak se odebrali a odjeli do velkého sálu a tam jsem je zase viděla z balkonu a jeden po druhým hlásili kdo z jejich známých je po smrti.Můžete mi prosím Vás říct co to znamená?děkuji
Odpověď
Dobrý den,
obdrželi jsme Váš dotaz na výklad snu. Národní knihovna ČR je do 4.8.2013 pro veřejnost uzavřena, neposkytují se služby a nejsou expedovány žádné dokumenty. Služba Ptejte se knihovny za Národní knihovnu ČR je tedy do této doby pozastavena. K Vašemu dotazu bohužel nemáme ve volném výběru ve studovnách žádnou vhodnou knihu a ze skladu nelze knihy expedovat.
Proto Vám uvádíme pouze internetové odkazy.
Na uvedených adresách naleznete volně dostupné online snáře, které by Vám mohly pomoci ve výkladu snu:
* http://www.snar.cz/
* http://www.provaz.cz/sny/news.php
* http://snar.sms.cz/
* http://astrocafe.centrum.cz/snar/
Služba Ptejte se knihovny neslouží k výkladu snů, navíc Váš sen je poměrně složitý a obsahuje mnoho symbolů. Jediné, s čím Vám můžeme pomoci, je výklad jednotlivých symbolů, které ovšem jako celek ve snu mohou dávat úplně jiný význam. V online snářích, které jsme Vám uvedli  v odkazech, si tak můžete najít, co znamená např.  otec, vidět někoho, příbuzní, balkon, smrt, rodinný dům apod. Ovšem jaký smysl má Váš sen se všemi těmito symboly, bohužel říci nedokážeme.
Zároveň můžete pro výklad snů využít také klasické tištěné snáře, v knihovnách i na knižním trhu např. v knihkupectví jich je velké množství. Příkladem vám uvádíme:
* Kludská, Dagmar. Snář. 1. vyd. reedice Zlatého snáře. Praha: Brána, 2011. 430 s. ISBN 978-80-7243-522-7.
* Brentová, Ela, ed. Domácí snář: sny a jejich výklad. Vyd. 1. Praha: Knižní klub, 2010. 205 s. ISBN 978-80-242-2437-4.
* Kurth, Hanns. Lexikon snových symbolů. Vyd. 3. Praha: Ikar, 2010. 367 s. ISBN 978-80-249-1394-0.
* Velký snář: více než 10 000 hesel. Vyd. 1. [Praha]: Československý spisovatel, 2009. 429 s. ISBN 978-80-87391-00-6.
Obor
Antropologie, etnografie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.12.2013 13:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu