Výklad názvů městských částí Plzně
Text dotazu
Kde je možné vyhledat původ názvů městských plzeňských částí?
Odpověď
Výklad názvů městských částí Plzně - původně samostatných obcí, naleznete např. v publikacích:
PROFOUS, Antonín. Místní jména v Čechách : jejich vznik, původní význam a změny. Praha : Československá akademie věd, 1949-1957. 4 sv.
SVOBODA, Jan; ŠMILAUER, Vladimír. Místní jména v Čechách. Díl 5, Dodatky k dílu Antonína Profouse : jejich vznik, původní význam a změny Praha : Československá akademie věd, 1960. 673 s.
PROFOUS, Antonín. Jazykový výklad místních jmen v plzeňském hejtmanství. [Plzeň] : 1914. 71 s. Zvláštní otisk ze Sborníku měst. histor. musea v Plzni, č. 3, 1914.
Všechny uvedené publikace jsou k dispozici k prezenční (do studoven) nebo absenční výpůjčce (domů) a je možné si je rezervovat prostřednictvím katalogu http://aleph.svkpl.cz v případě, že jste držitelkou platného ročního čtenářského průkazu.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
07.04.2009 14:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu