vyhledávání českých článků
Text dotazu
Dobrý den,
existuje česká elektronická databáze odborných článků našich autorů?
Když potřebuji konkrétní článek (např. Křivohlavý, J. (2002d): Sociální
opora v intervenčních programech. Československá Psychologie, 2002, 46, 4,
s. 340-346), mohu ho prostřednictvím služeb knihovny msk vědecké v Ostravě
najít ve fulltextové podobě? a kde?
ps: dotaz je směřován pro msk v ostravě, ale roleta "cílová skupina" mi
nabízí pouze tři Národní, v Chomutově a Ustí, tak nevím.
Moc děkuji
Odpověď
Dobry den,
bohuzel Vas musime zklamat. Plnotextovou podobu ceskych perodik nabizeji databaze Anopress (http://www.anopress.cz, databaze je pristupna i pro MSVK https://www.msvk.cz/katalog-a-databaze/databaze/) a MediaSearch NewtonMedia (http://www.newtonmedia.cz/), obe databaze od rijna 2011 patri jedne spolecnosti. Tyto baze jsou zamerene spise na denni tisk i kdyz samozrejme obsahuji i cast spolecenskych a odbornych periodik, casopis Ceskoslovenska psychologie vsak neni zahrnut ani v jednom ze zminenych zdroju.
V plnem textu je casopis Ceskoslovenska psychologie od roku 2009 dostupny v licencovane databazi Academic Search Complete spolecnosti EBSCO, ktera je pristupna i pro MSVK Ostrava. V tistene podobe je pak podle informaci v katalogu pristupny i v MSVK.
Pokud by Vam slo o vyhledavani clanku z tohoto titulu, vyuzit muzete vyhledavani primo nabizene na strankach tohoto casopisu (http://cspsych.psu.cas.cz/main.html), casopis je excerpovan pro medicinskou bibliografii Bibliografia medica Cechoslovaca (http://www.nlk.cz/informace-o-nlk/odborne-cinnosti/bmc), od roku 2009 jsou informace o clancich z casopisu obsazeny i ve zminene licencovane bazi Academic Search Complete a do roku 2010 byl casopis excerpovan i pro clankovou bazi ANL (http://aleph.nkp.cz/cze/anl).
Formular pro zadani dotazu v ramci sluzby Ptejte se knihovny je upraveny tak, aby se po vyberu Kategorie dotazu v rolovacim menu Cilova skupina zobrazily jen ty knihovny, ktere se zavazaly prislusnou predmetovou kategorii garantovat. U kategorie Psychologie se ke garantovani tohoto oboru v ramci Ptejte se knihovny prihlasily tri knihovny, ktere jste zminovala.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.03.2012 10:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu