vyhledání příjmení v Berní rule
Text dotazu
Dobrý den, moc prosím o vyhledání příjmení Košata (nebo příbuzná příjmení Koschat, Koschatta) v Berní rule, případně i s povoláními a obcemi. Moc by mi to pomohlo, děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
bohužel jste nenapsal, v jaké oblasti byste si přál jména vyhledat. Mohla jsem tedy pracovat pouze s generálním rejstříkem k Berní rule a vyfotila vám stránku, kde se příjmení Košata (a příbuzná) vyskytují.
Pro podrobnější informace doporučuji prohlédnout odpovídající svazky Berní ruly (podle obcí/kraje). Knihovna FFUK (konkrétně Historický kabinet) ale všemi svazky nedisponuje, narozdíl od Národní knihovny. V pátrání by jistě bylo užitečné pokračovat tam.
Použité zdroje
V. Červený – J. Červená, Berní rula. Generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. I./II. Praha: Libri, 2003; ISBN 80-7277-058-6.
Přílohy
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Knihovna Filozofické fakulty UK
Datum zadání dotazu
15.01.2019 23:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu