Obec Minice v Berní rule 1654
Text dotazu
V kterém díle Berní rule 1654 lze získat širší informace o stavu vsi Minice u Kralup nad Vltavou a zda je možné informace sdílet pomocí internetu. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
oblast Minice u Kralup nad Vltavou by svou lokací měl odpovídat tehdejšímu Slánskému kraji podle svého centra královského města Slaný. Podle generálního rejstříku ke všem svazkům se však berní rula Slánského kraje nedochovala, tudíž bližší informace o chodu a stavu těchto Minic bohužel nejsou známé. Možná by v tomto směru trochu pomohly kroniky nebo písemné listiny Minic nebo Kralup nad Vltavou či záznamy uložené v archivech (např. Státní oblastní archiv v Praze, pod který spadá Středočeský kraj). Nicméně podrobné soupisy jako berní rula pravděpodobně obsahovat nebudou. Sdílení informací na internetu je možné za předpokladu, že jsou k nim uvedeny citace dokumentů, z nichž jste čerpal.
Použité zdroje
ČERVENÝ, Václav a Jarmila ČERVENÁ. Berní rula: generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. Praha: Libri, 2003. sv. 1, s. X. ISBN 80-7277-058-6.
KUČA, Karel. Města a městečka v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Praha: Libri, 1998. sv. 3, s. 153. ISBN 80-85983-12-5.
Město Kralupy nad Vltavou. Historie Minic. Online [2024]. Dostupné z: https://www.mestokralupy.cz/mesto/historie/minice/.[cit. 2024-03-19].
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.03.2024 01:42
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu