Výdělek v částečném invalidním důchodu
Text dotazu
Dobrý den, potřeboval bych vědět kolik si smí vydělat osoba pobírající částečný invalidní důchod a který zákon toto obsahuje . Děkuji
Odpověď
Zákonem č. 24/2006 Sb. (zveřejněno v částce 11/2006 Sbírky zákonů, s. 245) byl s účinností od 1. února 2006 zrušen institut souběhu částečného invalidního důchodu s příjmem z výdělečné činnosti, takže výše příjmů z výdělečné činnosti poživatele tohoto důchodu nemá na výši důchodu a jeho výplatu vliv. Výplata částečného invalidního důchodu v plné výši náleží od splátky důchodu splatné v únoru 2006; uvolnění výplaty důchodu v plné výši provede Česká správa sociálního zabezpečení bez žádosti. Více na stránkách Ministerstva práce a sociálních věcí České republiky, http://www.mpsv.cz/cs/3 nebo konkrétně http://www.mpsv.cz/cs/619.
Plné texty zákonů lze získat na stránkách Ministerstva vnitra České
republiky, ve stejnopisu Sbírky zákonů, http://www.mvcr.cz/sbirka/index.html nebo přímo částku 11/2006 na http://www.mvcr.cz/sbirka/2006/sb011-06.pdf.
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
06.12.2007 16:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu