vydavatel prof. Buriánek
Text dotazu
Název literárního časopisu v ČSSR - 60. až 70.
léta. Odobrný redaktor či vydavatel prof. Buriánek
Odpověď
Dobrý den,
František Buriánek (17.1.1917-11.7.1995) publikoval své literární kritiky v mnoha novinách a časopisech od roku 1945, v letech 1966-1969 redigoval měsíčník Impuls.
Úplnou citaci časopisu naleznete např. v Souborném katalogu periodik ČR (SKCP) na adrese http://aleph.nkp.cz/F/ . U záznamu také naleznete seznam knihoven, které jej mají ve svém fondu.
* Impuls : měsíčník pro literární kritiku a teorii. Praha : Orbis, 1966-1968.
Bohužel jsme nenalezli žádnou jinou informaci, že by spravoval jiné literární periodikum, které by bylo vydáváno delší dobu, tj. jak uvádíte v 60.-70.letech.
Jak jsme psali, přispíval do mnohých periodik (např. časopis Česká literatura - viz. http://archiv.ucl.cas.cz/index.php - zde zvolte vyhledávání podle jména autora, Literární noviny, Rudé právo atd.), taktéž je autorem mnoha publikací, z nichž nejvíce ceněné a přínosné jsou zejména práce charakterizující tzv. generaci buřičů, pro Akademické dějiny české literatury IV napsal většinu prvního oddílu o české literatuře na poč. 20.století.
Použitá literatura:
* Slovník českých spisovatelů. [Zpracoval kolektiv autorů pod vedením Věry Menclové a Václava Vaňka ; rejstříky sestavil Samuel Titěra]. 2., přeprac. a dopl. vyd.. Praha : Libri, 2005. 822 s. ISBN 80-7277-179-5.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.08.2011 10:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu