vydání knihy Nebe a klíč
Text dotazu
Prosím jestli je možné určit datum vydání knihy Nebe a klíč,která má 912 stran a vazbu z kůže.Prošla jsem celou databázi všech 83 evidovaných knih a podobnou jsem nenalezla.Vím že je to těžké, ale jsem z Prahy a mohla bych se dostavit osobně pro určení.Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobry den, asi jsem nasla vydani knihy, ktere hledate. Objevila jsem Nebeklic, ktery ma 912 stran. Je to jedine vydani, jinak ta ostatni maji bud kolem 400-500 nebo 700 stran.
Toto je vydani z roku 1771.
Informaci jsem nasla v: TOBOLKA, Zdenek: Knihopis ceskych a slovenskych tisku od doby nejstarsi az do konce XVIII. stoleti. - Praha: Narodni knihovna, 1950. - Dil II. Tisky z let 1501 - 1800. Cast V. Pismena M - O. Cislo 5135 - 6687. Na rubu tit.l.: Imprimatur.
Na )(2a: Tabule ... svatku ... od roku 1768 az do roku 1776...
Goticke pismo, latinsky text antikvou, signatury, strankove kustody, arabske strankovani ve vnejsich horejsich rozich, ziva zahlavi, vsechny str. v rokokovych dvojlinkach, tit. str. a vrstva)(cerne a cervene, rokokove tyce, linky z orgamentu, kvitku, plne inicialky ve volnem prostoru ve vysi 2 r., rokokove vinety, uvodni s dvojhlavym orlem, korunky, celostrankove medirytiny nabozenskeho obsahu, nektere signovane: Arnold fc., nektere s latinskym vrytym textem, krizky.
(V Tobolkove soupisu c.5302).
Kniha se nachazi napr. v Muzeu v Benesove, Ml. Boleslavi, Bozkove, Libochovicich, Pisku, v Narodopisnem muzeu (nekde neni uplna) a ve Strahovske knihovne premostratu (HP IV 20).
Dalsim zdrojem informaci je souborny katalog knih (SKC) viz nasledujici zaznam.
Hlavní záhlaví Martinus de Cochem, 1634-1712
Název Zlatý Nebeský Kljč : aneb Nowé Modlitby K Wyswobozenj Dussých
Očistcowých ... / Skrze ... Martina z Kochem ... w Německým Gazyku složenýnynj od Pat. Edlberta Nymburskýho ... na Cžesko přeložené a znowu oprawené
Vydání W kterých Vžitečnost, a lehký Spůsob Dussyčkám ku Pomocy přispěti
... se wyswětluge; Přitom w 16 Djljch rozličné ... Modlitby ... se obsahugj ... k ... Vžiwánj, a Potěssenj Pobožnému Ženskemu Pohlawj.
Nakl. údaje W Praze : v Fických a Hladkowských Dědičůw, 1771
Popis (rozsah) [16], 912 [spr.814], [2] s., [16] příl. ; 8°
Ve fondu BOA001 (Moravska zemska knihovna v Brne) -- sign. ST1-0511.558
Další původce Edelbert Nymburský, kapucín, 17./18.stol. Arnold, Jan, 1735-1789
Poznámka Ref.: Knihopis 5302.-Tabule Měnjcých se Swátkůw 1768-1776.-Text v
orámování z dvoulinek, mědiryt.přílohy sign.J.Arnold sc.Pr.-Chybí poslední list,3 příl.-Vazba pův.kož.,černá teletina se zlacenými linkami.-Prov.: Anna Hantkowa (+1827) .
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.02.2008 16:16
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu