Vydání knihy
Text dotazu
Dobrý den, zanedlouho se chystám vydat knihu a chtěl bych se ohledně toho zeptat na pár věcí. Knihu jsem napsal a budu jí i sám vydávat, sám si ji vytisknu a opatřím kroužkovou vazbou. Poté ji budu prodávat na internetu přes své stránky.
Podle zákona budu muset zaslat 2 výtisky i vám a tak bych potřeboval sdělit jestli mám zasílat ještě nějaké další dokumenty nebo jen samotné výtisky, jen tak. Rád bych poprosil o adresu na kterou mám knihy poslat.
Ke knize bude přidáno i audio CD, mám vám ho také zaslat?
Kniha nemá přidělené ISBN, ale četl jsem že to není povinné.
Děkuji předem za odpovědi a přeji hezký den.
Odpověď
Dobrý den,
důležité informace k povinnému výtisku můžete nalézt v již zpracovaných obdobných dotazech na službu Ptejte se knihovny:
* http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2010/vydani-knihy-vlastnim-nakladem
* http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2007-2009/povinny-vytisk-2
* http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2010/povinny-vytisk
* http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2012/povinny-vytisk-1
Konkrétně k Vašim dotazům:
Ke knize bude přidáno i audio CD, mám vám ho také zaslat? - Ano, i na přílohy se právo povinného výtisku vztahuje.
...mám zaslat ještě nějaké další dokumenty nebo jen samotné výtisky? Ze zákona máte povinnost zaslat dokument a jeho přílohy všem knihovnám s právem povinného výtisku (viz odpovědi výše) a nabídnout knihu ke koupi ostatním knihovnám v ČR. S povinným výtiskem nemusíte zasílat žádné další dokumenty, můžete přiložit průvodní dopis s informací, že se jedná o povinný výtisk.
Adresy knihoven, kterým se povinné výtisky odevzdávají, naleznete zde: http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=weba_adresy_odberatelu_pv.htm (zde je uveden i kontak na osoby pracující s povinným výtiskem jednotlivých knihoven pro další případné dotazy).
Přehled legislativy k povinnému výtisku: http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=weba_pv.html
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.01.2013 16:22
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu