Výchova a vzdělání v sociálním kontextu
Text dotazu
Dobrý den, z předmětu Výchova a vzdělání v sociálním kontextu jsme dostali zadána dvě témata: 1) Pojetí dítěte a mládeže, 2) Společnost a její vztah ke vzdělání. A na každé toto téma přečíst jednu knihu. Chtěla bych Vás proto poprosit o doporučení nějaké knihy na tato témata. Mnohokrát děkuji.
Odpověď
Dobrý den, doporučujeme Vám vyhledat literaturu v bázi NKC národní knihovny http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze. Do vyhledávacího formuláře zadáte klíčová slova : např. výchova, vzdělávání, vzdělávací politika, společnost, mládež) a výsledky omezíte filtrem na češtinu, příp. rokem vydání a dalšími termíny. Při zadání klíčových slov 'vzdělávací politika' se zobrazílo 236 záznamů. Uvádíme několik příkladů :
-Analýza vzdělávací politiky / Středisko pro výzkum a inovace ve vzdělávání. -- [Praha] : Ústav pro informace ve vzdělávání, [1997]-. --    sv. ; 27 cm
-Teorie vzdělávací politiky / Jaroslav Kalous. -- Praha : Ústav pro informace ve vzdělávání, 1997.
-Vzdělání pro III. tisíciletí : 1989-2001, současný stav, trendy, návrhy : sborník textů ... / Milan Hamerský (ed.). -- Vyd. 1.. -- Brno : Bachant, 2002.
-Sociální politika / Martin Potůček. -- 1. vyd.. -- Praha : Sociologické nakladatelství, 1995. -- 142 s.
-Škola v dialogu kultury, pedagogiky a společnosti / [editor Jitka Novotová]. -- Liberec : Technická univerzita v Liberci, 2008. -- 235 s.
-Mládež na křižovatce : sociologická analýza postavení mládeže ve společnosti a její úlohy v procesech evropeizace a informatizace / Petr Sak, Karolína  Saková. -- Vyd. 1.. -- Praha : Svoboda Servis, 2004. -- 240 s.
- Děti, mládež a rodiny v období transformace = Children, youth and families in period of transition : sborník prezentací na symposiu pořádaném ve dnech 19.-21. září 2002 Fakultou sociálních studií Masarykovy univerzity Brno / Ivo Plaňava, Milan Pilát (eds.). -- 1. vyd.. -- Brno : Barrister & Principal, 2002. -- 290 s.
-Utváření a vývoj osobnosti : psychologické, sociální a pedagogické aspekty / Vladimír Smékal, Petr Macek (eds.). -- Vyd. 1.. -- Brno : Barrister & Principal, 2002. -- 264 s. : il. ; 23 cm
Kliknutím na ikonku exempláře zjistíte, zda je kniha dostupná absenčně nebo presenčně. Pro výpůjčku je nutné mít platný čtenářský průkaz, http://www.nkp.cz, záložka Služby, Pro uživatele a návštěvníky.
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.10.2009 11:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu