Východ a západ slunce
Text dotazu
Dobrý den, pokusil jsem se v různých internetových vyhledávačích, odkazech na
meterologické a astrologické stránky i instituce najít zdánlivé jednoduchý
údaj:
- tabulku s denními časy východu a západu slunce v roce 2006 a v roce 2007.
Mohu Vás tímto zdvořile poprosit o radu, kde tyto statistické údaje získat, příp. v jaké databázi je vyhledat? Děkuji Vám.
Odpověď
Dobrý den,
tabulku s východy a západy Slunce v letech 2006 a 2007 naleznete například na internetových stránkách:
http://www.calendar.sk/sunset-cz.php
Výpočet konkrétního času východu Slunce pro určité město v ČR nabízejí
stránky:
http://www.astrologie.cz/zacek/sunrise/sunrise.htm , astronomické údaje pro daný den jsou uvedeny na stránkách:
http://black-hole.cz/test/astro_komplet.php .
Pro přesný výpočet času východu a západu Slunce a Měsíce pro daný den a konkrétní místo si můžete do počítače stáhnout také program Nezmeškej, který je k dispozici k bezplatnému vyzkoušení na stránkách:
http://www.nezmeskej.cz/_vychod_a_zapad_slunce_a_mesice.php
Obor
Fyzika a příbuzné vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.10.2007 11:17
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu