Vycházející tiskoviny na Litoměřicku a Roudnicko 1897-1901
Text dotazu
Dobrý den,
potřeboval bych zjistit jaké tiskoviny (noviny, časopisy) vycházely v oblasti Roudnicka a Litoměřicka v letech 1897-1901 a to v češtině popř. kde lze tyto získat k nahlédnutí?
Moc děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
ve spolupráci se Státním archivem jsem zjistila následující informace. Ročníky (ne vždy úplné) jsou tyto:
Český sever (dříve Hlasy z Polabí) vycházel od r. 1883 . Dostupné roč. 1897, 1898, 1899, 1900
Hlasy z Podřipska vycházel od r. 1893. Dostupné roč. 1897, 1898, 1899
Obecní zájmy, podtitul: časopis věnovaný samosprávě a hospodářství českého venkova od r. 1900. Dostupnost roč. 1900,1901
Podřipan , roč. 1897, 1898, 1899, 1900, 1901
Podřipský obzor od r. 1898-1899. Dostupnost roč. 1898, 1899)pouze některá čísla)
Rudé proudy, podtitul: obrana lidu pracujícího od r. 1900. Dostupnost č. 3/1900
Říp II. od r. 1896-1897 Nedostupný
Všechny tyto tituly jsou v archivu Litoměřice .
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
Ústí nad Labem
Knihovna
Knihovna Karla Hynka Máchy v Litoměřicích
Datum zadání dotazu
27.10.2021 11:03
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu