Výběr literatury k tématu Ekonomická spolupráce EU s rozvojovými oblastmi
Text dotazu
Výber literatúry k téme Ekonomicka spolupráca EÚ s
rozvojovými krajinami - zamerané na Afriku.
Odpověď
Dobrý den,
k uvedenému tématu jsme v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR
(http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) nalezli následující tituly, které by mohly obsahovat relevantní informace:
1) Africa and the European Union / European Commission. Luxembourg : Office for Official Publications of the European Communities, 2003. 48 s.: il., mapy, fot. ; 30 cm. ISBN 92-894-5325-7.
* hospodářská spolupráce -- Afrika * hospodářská spolupráce -- země Evropské unie
* humanitární pomoc -- Afrika * humanitární pomoc -- země Evropské unie
2) BAAR, Vladimír. Vnější vztahy Evropské unie. 2. díl, Středomořské, arabské a asijské státy. Ostrava : Ostravská univerzita, 2003. 83 s. ; 30 cm. ISBN 80-7042-956-9.
* země Evropské unie -- zahraniční vztahy * země Evropské unie -- hospodářské vztahy * Afrika severní -- zahraniční vztahy * Afrika severní -- hospodářské vztahy * arabské země -- zahraniční vztahy * arabské země -- hospodářské vztahy * Asie -- zahraniční vztahy * Asie -- hospodářské vztahy
3) BAAR, Vladimír. Vnější vztahy Evropské unie. 1. díl, Africké, karibské a tichomořské státy. Ostrava : Ostravská univerzita, 2003. 81 s. ; 30 cm. ISBN 80-7042-875-9.
4) CIHELKOVÁ, Eva. Vnější ekonomické vztahy Evropské unie. Praha : C.H.
Beck, 2003. xxxii, 709 s. : il., mapy ; 25 cm. ISBN 80-7179-804-5.
5) MÜLLER-JENTSCH, Daniel. Deeper integration and trade in services in the Euro-Mediterranean region: southern dimensions of the European Neighborhood Policy. Washington: World Bank ; [Brussel?] : European Commission, c2005.
102 s. : il. ; 28 cm. ISBN 0-8213-5955-X.
* ekonomická integrace -- Afrika severní * ekonomická integrace -- Blízký východ * služby -- Afrika severní * služby -- Blízký východ * infrastruktura
-- Afrika severní * infrastruktura -- Blízký východ
* země Evropské unie -- hospodářské vztahy * Afrika severní -- hospodářské vztahy * Blízký východ -- hospodářské vztahy
6) CIHELKOVÁ, Eva. Perspektivy ekonomických vztahů EU se středomořskými partnery. Praha : Vysoká škola ekonomická, 2001. 87 s. ; 21 cm. ISBN 80-245-0201-1.
7) Jevropa i razvivajuščijesja strany = Europe and developing countries.
Moskva : INION RAN, 2007. 201 s. : il. ; 21 cm. (Jevropa: XXI vek) (Aktual'nyje problemy Jevropy = Urgent problems of Europe, ISSN 0235-5620 ; 2007-3).
* demokratizace -- rozvojové země * politická stabilita -- rozvojové země * země Evropské unie -- zahraniční vztahy -- 20.-21. stol. * rozvojové země -- zahraniční vztahy -- 20.-21. stol. * země Evropské unie -- hospodářské vztahy -- 20.-21. stol. * rozvojové země -- hospodářské vztahy -- 20.-21.
stol.
Další dokumenty byste mohla nalézt zejména v článkových databázích NK ČR, ve volně dostupné bibliografické databázi ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (od r. 1991, http://sigma.nkp.cz/cze/anl), v plnotextové databázi Anopress (placený zdroj, dostupný na základě čtenářského průkazu NK ČR pouze z počítačů knihovny) a také zahraničních placených databázích - např. ebrary Academic Complete (kolekce e-knih), EBSCO - zejména Academic Search Complete a Business Search Complete, SpringerLINK, Wilson OmniFile Fulltext Select. Tyto databáze je možné využívat buď z počítačů NK ČR nebo prostřednictvím vzdáleného přístupu (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu
3=104), podmínkou je vždy čtenářský průkaz NK ČR. Bližší informace o obsahu jednotlivých databází přístupných v NK ČR naleznete na adrese http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3.
Užitečné informace je možné nalézt také na internetu:
http://www.parlamentniservis.cz/eu-a-afrika-strategicke-spojenectvi.html
http://nb.vse.cz/icre/books/sb-022/08.pdf
http://www.euractiv.cz/obchod-a-export/clanek/summit-eu-afrika-ztroskotal-na
-obchodnich-dohodach
http://ec.europa.eu/ceskarepublika/press/press_releases/09946_cs.htm
http://europa.eu/legislation_summaries/development/south_africa/r12201_en.ht
m
http://europa.eu/legislation_summaries/development/african_caribbean_pacific
_states/r12106_en.htm
http://ec.europa.eu/trade/creating-opportunities/bilateral-relations/regions
/africa-caribbean-pacific/
http://ec.europa.eu/development/geographical/regionscountries/countries/coun
try_profile.cfm?cid=za&type=short&lng=en
http://www.summits.aip.pt/Africa/index.asp
Pro vyhledání dalších pramenů můžete využít také katalogy knihoven zaměřených na ekonomii a společenské vědy, např. Souborný katalog Vysoké školy ekonomické (http://library.vse.cz/aleph/), Katalog knihovny CERGE-EI
(http://olib.cerge.cuni.cz/olibcgi/NTxcgi.exe) nebo Centrální katalog Univerzity Karlovy (http://ckis.cuni.cz/).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.02.2010 13:22
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu