Vsevolod Igorevič AVDIJEV
Text dotazu
Vsevolod Igorevič AVDIJEV se podle Ilustr.encyklop.slovníku Díl 1 narodil 1898. V roce vydání slovníku ještě zřejmě žil, neboť rok úmrtí nebyl uveden. Předpokládám, že se nedožil 110 let - dá se, prosím, zjistit rok (datum) jeho úmrtí? Děkuji mnohokrát.
Odpověď
Dobrý den, V. I. Avdijev zemřel v roce 1978 a to 9. května (http://annals.xlegio.ru/person/avdiev.htm). Narodil se 16. října 1898 (http://www.cesras.ru/pers/avdiev.htm).
S. D. Miliband uvádí datum narození 4(16). 11., což bude patrně s ohledem na to, že v Rusku platil v r. 1898 ještě juliánský kalendář.
Připojujeme v příloze záznam z rejstříku World Biographical Archive, kde jsou uvedeny další prameny (uvedené publikace jsou k dispozici v NK ČR).
Nalezené stránky se nám ale zdají reprezentativní.
Pro přesnost dodávám, že Ilustrovaný slovník uvádí zřejmě špatné křestní jméno, jde-li o tutéž osobu.
Literatura:
Biobibliografičeskij slovar' otečestvennych vostokovedov s 1917 g. / S.D. Miliband. -- 2-je izd., pererab. i dopol.. -- Moskva : Nauka, 1995. -- 2 sv. ; 24 cm (obsahuje stručný vědecký životopis a bibliografii.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.09.2008 13:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu