Vrchlický: Na Milešovce
Text dotazu
Dobrý den, studuji v Ústí nad Labem Jednooborovou češtinu a mám napsat seminárku o Jaroslavu Vrchlickém, mám se především zabývat básněmi Tři návštěvy na Řípu a Modlitbou na Řípu, Na Milešovce, ale tu jsem bohužel nenašla v žádné publikaci. Prosím Vás tedy o radu, kde bych báseň mohla najít.
Odpověď
Dobry den, basen   Na Milesovce vysla  ve sbirce Dojmy a rozpravy v roce 1880 nakladem J. Otty. Overeno v:
VRCHLICKY, Jaroslav. Dojmy a rozmary. Praha: J. Otta,  [1897]. Signatura NK CR 54 G 2087/IV.
- basen Tri navstevy na Ripu vysla v roce 1900 a byla zahrnuta do sbirky Bodlaci z Parnasu. Overeno v:
VRCHLICKY, Jaroslav. Bodlaci z Parnasu.  Praha: Statni nakladatelstvi krasne literatury a umeni, 1961. Signatura NK CR 54 H 18497/19
- basen Modlitba na Ripu je zahrnuta do sbirky Selske balady. Overeno v:
VRCHLICKY, Jaroslav. Selske balady. Praha: Melantrich, 1951. Signatura NK CR  54 K 18735.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.11.2008 08:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu