Vrabec a kůň
Text dotazu
Dobrý den, hledám autora i dílo, ze kterého si pamatujeme pouze to, že tam promlouvá moudrý starý kůň k vrabci a varuje ho před kočkou.( Úvozem kráčí kůň starý...) Mohl by to být \"Vrabec a kůň\" -František Jaromír Rubeš? Pokud ne, poraďte, kde mám pátrat dál, pokud ano, kde si toto mohu zapůjčit. Děkuji
Odpověď
Dobrý den, téma se skutečně objevuje v Rubešově básni Vrabec a kůň ze sbírky : Deklamovánky a písně, sv. 1, Praha 1837. Údaj jsme ověřili v České elektronické knihovně Ústavu pro jazyk český:
Česká elektronická knihovna : Plnotextová databáze české poezie 19. století [online]. c2005 [cit. 2005-05-19]. Dostupný z WWW: <http://www.ceska-poezie.cz/cek/>.
Databáze obsahuje básnické sbírky 19. století. Je v ní možné vyhledávat např. básně obsahující daná slova. Zde najdete tedy i plný text hledané básně.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.02.2008 10:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu