von Sachsenfeldové
Text dotazu
Dobrý den chtěl bych se dozvědět vše co jde o
baronském rodu von Sachsenfeldů děkuji.
Odpověď
Dobry den,
bohuzel se nam nepodarilo najit o baronskem rode Sachsenfeldu mnoho informaci.
Vami hledane jmeno rodu se nenachazi v zadnych nam dostupnych priruckach.
Pouze nize uvedeny zdroj zminuje saske rody, viz citovany text
"..vetsinu aristokratu z oblasti dnesnich spolkovych zemi Saska a Durynska., jejichz rodove majetky se po roce 1945 dostaly do sfery vlivu sovetske okupacni zony a byly vyvlastneny. Mnozi potomci nekdejsich vladnoucich dynastii museli zacinat zase uplne od zacatku a jen zridka na sebe na verejnopsti upzornovali.
Pritom stare Durynsko patrilo k tem zemim Nemeckeho cisarstvi, kde sidlilo nejvic panujicich slechtickych rodu. Temer vsechny staty v teto casti nemecka vznikly rozdelenim dedickych podilu rodu Wettinu. Byla mezi nimi mala a jeste mensi vevodstvi jako Sasko-Eisenberg,Sasko-Weissenfels nebo sasko-Saalfeld, ktera zustavala samostatna nekdy jen po jednu nebo dve generace panovniku a pak byla znovu pohlcena bohatymi bratranci...."
Zdroj:ZIEHR, Wilhelm. Evropske slechticke rody.Praha: Grafoprint-Neubert, 1996.
Následujici odkaz na webove stranky Vam nabizi cast genealogie se jmenem Sachsenfeld. Jedna-li se o rod, ktery hledate, nedokazeme posoudit.
http://www.geneall.net/D/per_page.php?id=147481
AhnentafelNachname     Friedrich Ludwig, Graf zu Solms-Laubach-Sachsenfeld
* Königsberg 02.09.1708 + 27.09.1789
Eltern
Vater: Otto Heinrich Wilhelm, Graf zu Solms-Laubach-Wildenfels * 16.05.1675
Mutter: Helene Dorothea, Truchsessin von Waldburg * 04.05.1680 Heiraten Kievv 1739 Luise Dorothea von Münnich * 30.09.1710
Kinder
Sophie Amalie Luise zu Solms-Laubach * 27.07.1751 Christoph Friedrich Heinrich zu Solms-Laubach-Sachsenfeld * 26.12.1741 Charlotte Wilhelmine von Vietinghoff-Scheel Ludwig Ernst zu Solms-Laubach * 02.04.1743 Otto Wilhelm zu Solms-Laubach * 30.07.1744 Christian August zu Solms-Laubach * 05.09.1748 Titel Grafen von Sachsenfeld Grafen von Solms Grafen von Tecklenburg
Doporucujeme Vam obratit se na cleny  Ceske genealogicke a heraldicke
spolecnosti v Praze   http://www.genealogie.cz/, kteri by vam mohli pomoci.
Dalsim zdrojem informaci by mohl byt  Narodni archiv CR  http://www.nacr.cz/ nebo Ceska archivni spolecnost  http://www.cesarch.cz/default.aspx.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.05.2008 12:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu