Volební programy z let 1990-1998
Text dotazu
Dobrý den,
mohu se Vás prosím zeptat, zda nevíte, kde by byly dostupné volební programy z 90. let? Mnohé z nich bohužel nemohu najít. Konkrétně se jedná o Unii Svobody (volby v roce 1998), SPR-RSČ (Sládkovci) pro roky 1992 a 1996, stranu lidovou pro volby v roce 1990 a Liberálně-sociální unii v roce 1992. Za jakoukoli pomoc budu vděčný.
Odpověď
Dobrý den,
některé volební programy jsou k dispozici v Parlamentní knihovně, viz níže:
Volební program Unie svobody. [S.l.: s.n., 1998], 4 s.  – signatura F 68503 v externím skladu v Měšicích
Program Sdružení pro republiku-Republikánské strany Československé k obnově naší země a jejímu ekonomickému, kulturnímu i politickému povznesení. Praha: Republika, [1996], 4 s. – signatura D4164 v externím skladu v Měšicích
Program z roku 1992 jsem v Parlamentní knihovně nenašla, ale mohl by být k dispozici na těchto volebních stránkách: https://spr-rsc.cz/fotogalerie-letaky.html
Volební program z roku 1990 není ani na stranických stránkách, https://www.kdu.cz/o-nas/dokumenty/volebni-programy ani v Parlamentní knihovně. Zmínku jsem nenašla ani v Národním archivu, viz http://portaltest.nacr.cz/cs/vyhledavani/?m=&datumOd=1990&datumDo=1990&rozsah=1&razeni=1&h=volby&a=&j=&sk=&p=&rejstrikId=0 a ani na Ministerstvu vnitra, viz https://www.mvcr.cz/clanek/volby-archiv-voleb.aspx. Zkuste KDU-ČSL zkontaktovat, novější volební programy mají k dispozici na stránkách.
Nejkomplikovanější je situace u Liberálně sociální strany, kde členové již nejsou aktivní, viz: https://www.psp.cz/sqw/snem.sqw?l=cz&id=12&O=1. Opět žádná zmínka v Knihovně Poslanecké sněmovny ani na stránkách Národního archivu. Zkuste kontaktovat:
•             Knihovnu a studovnu Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR, viz http://www.usd.cas.cz/knihovna/kontakty-a-sluzby/
•             Politologický ústav, viz https://upol.ff.cuni.cz/en/
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.02.2020 18:24
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu