volby druhého řádu/druhořadé volby
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jakou literaturu bych mohla využít při psaní seminárni práce na téma Teorie voleb druhého řádu/Druhořadé volby. Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
k tématu voleb druhého řádu Vám doporučujeme především knihu:
* ŠARADÍN, Pavel. Teorie voleb druhého řádu a možnosti jejich aplikace v České republice. 1. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2008. 161 s. Monografie. ISBN 978-80-244-1876-6.
Kniha nabízí kromě samotných informací o volbách druhého řádu i velmi obsáhlý seznam použité a  doporučené literatury k tématu.
O volbách druhého řádu se můžete dočíst též v následujících knihách a článcích:
* CABADA, Ladislav. Volby do Evropského parlamentu jako volby druhého řádu: reflexe voleb v nových členských zemích EU ze středovýchodní Evropy. Praha: Oeconomica, 2010. 26 s. Faculty of International Relations Working papers, vol. IV, 11/2010. ISBN 978-80-245-1718-6.
* LINEK, Lukáš. Analýza voleb do Evropského parlamentu 2004 v ČR. Platí stále teorie voleb druhého řádu?. Naše společnost, 2004, 2, s. 25-29. ISSN 1214-438X.
*  Jsou evropské volby volbami "druhého řádu'?. Denikreferendum.Cz [serial online]. 2015;Available from: Media Archive, Ipswich, MA. Accessed February 17, 2017. (http://denikreferendum.cz/clanek/20387-jsou-evropske-volby-volbami-druheho-radu )
* HAVLÍK, V; HOSKOVEC, L. Krajské volby v České republice v kontextu konceptu voleb druhého řádu. Analýza vybraných aspektů voleb do krajských zastupitelstev v letech 2000--2008. (Czech). : Regional elections in the Czech Republic in the context of the concept of second-order elections. An analysis of selected aspects of elections to the regional assemblies in the period 2000-2008. (English). Evropska Volebni Studia. 4, 1, 22, Mar. 2009. ISSN: 18016545.
Další literaturu k tématu můžete dohledat prostřednictvím Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc, Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc a Jednotné informační brány: http://www.jib.cz .  Články  -  prostřednictvím databáze ANL: http://aleph22.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=anl
K danému tématu se vztahuje i celá řada zahraničních článků a knih. K jejich dohledání můžete užít online licencované databáze knihoven (v Národní knihovně ČR jsou dostupné databáze viz http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104 ) Volně dostupné jsou článkové databáze portálu JIB (http://www.jib.cz - zahraniční články, zahraniční články - licencované) a databáze Google Scholar ( http://scholar.google.cz/) .
Zahraniční  monografie k tématu je možné dohledat prostřednictvím  katalogu WorldCat OCLC: www.worldcat.org. Využít můžete také vyhledávač Google Books: http://books.google.cz/.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.02.2017 15:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu