Vojtěch Šíp
Text dotazu
Dobrý den sháním veškeré informace o známém plzeňském sochaři z 1/2 20.století Vojtěchu Šípovi popř.jeho rodině.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
k osobnosti Votěcha Šípa doporučujeme zejména tyto knihy a články:
ČADÍK, Jindřich. Průvodce výstavou Josefa Ullmanna, akad. malíře (1885-1931) a Vojtěcha Šípa, akad. sochaře (1885-1931): červen-září 1932. Plzeň: Západočeské Umělecko-průmyslové museum, 1932. 20 s.
signatura SVK PK: 8F684
ČADÍK, Jindřich. Vojta Šíp. Plzeňsko. 1925, roč. 7, č. 2, s. 24-25.
signatura SVK PK: 36A1201
PTÁČNÍK, František. Vojtěch Šíp: slavní plzeňští rodáci. Plzeňský deník. 1997, roč. 6, č. 295 (17.12.1997), s. 15. ISSN 1210-5139.
signatura SVK PK: 37A146
Sochařství v architektuře v 1. polovině XX. století na Plzeňsku: [výstava, 17.11.-5.12.2008]. Plzeň: Město Plzeň, 2008. [47] s.
signatura SVK PK: 392A38066
TOMAN, Prokop, ed. Nový slovník československých výtvarných umělců. II. díl, , L-Ž. 3., značně rozš. vyd. Ostrava: Výtvarné centrum Chagall, 1993. 782 s. ISBN 80-900648-4-1. (s. 538)
signatura SVK PK: 32A5341-2
V případě zájmu o další literaturu k tématu je možno navštívit speciální studovnu SVK PK, případně  zadat zpracování rešerše (http://svkpk.cz/pro-verejnost/prezencni-sluzby/specialni-studovna/).
Použité zdroje
elektronické a klasické regionální informační zdroje SVK PK a KMP (databáze, kartotéky, bibliografie)
souborný katalog ČR (knihy, ANL), JIB
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Plzeň-město
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
28.11.2017 06:42
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu