Vojtěch Martínek: Meze: Kus lidské historie
Text dotazu
Přeji krásný den, čtenář po mě požaduje trilogii od Vojtěch Martínka, která je zasazená do období 1945-1960, Kamenný řád končí rokem 1945, mohli by jste mi poradit.
Odpověď
Dobrý den, volným pokračováním trilogie Kamenný řád je román "Meze : Kus lidské historie ", vydaný v roce 1944, Praha : ELK a v roce 1949, Praha : Sfinx. V obou vydání je v doslovu ve studii o autorovi uvedeno Zdeněkem Bárem, že dějem román Meze navazuje na dílo předcházející, ale je to kniha jako celek samostatná a odlišná".
Knihu je možné si vypůjčit na základě průkazu čtenáře Národní knihovny, http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_vypsluzby.htm.
Biografické údaje (narozen 1887 v Brušperku, zemřel 1960 v Ostravě) a přehled díla V. Martínka naleznete na internetovém odkazu :
http://cs.wikipedia.org/wiki/Vojt%C4%9Bch_Mart%C3%ADnek .
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.10.2009 13:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu