Vojtěch Král z Dobré Vody
Text dotazu
Prosim o vyhledani fotografie/portrétu/ osobnosti z oblasti: Vojtěcha Krále z Dobré Vody (1844-1913. Studoval v Benešově u Prahy a v Praze absolvoval školu reál. Roku 1869 se podílel na založení organizace Sokol v Benešově a působil zde jako cvičitel do roku 1871. Znám je jako výtečný kreslič heraldických znaků a pilný sběratel heraldických pamětí. Děkuji předem za vyřízení dotazu.
Odpověď
Dobrý den, fotografii Vojtěcha Krále z Dobré Vody jsme nalezli pouze v níže uvedené knize a nekrologu, v obou případech byla otištěna stejná portrétní fotografie:
* Národní album : Sbírka podobizen a životopisů českých lidí prací a snahami vynikajících i zasloužilých. Praha : Jos. R. Vilímek, [1899]. s. 160.
* ČERNÝ, A.B. Vojtěch ryt. Král z Dobré Vody. Časopis Společnosti přátel starožitností českých v Praze. 1913, roč. 21, s. 158-159.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.12.2008 16:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu