voda, kanalizace, občanská vybavenost Liberce 1900 -1938
Text dotazu
Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o doporučení literatury, která by se zaměřovala na kanalizaci a vodovody V Liberci. Momentálně procházím prameny v SOkA Liberec. Chystám se ještě na zdigitalizované periodikum Reichenberg Zeitung. Moc by mi ale pomohla nějaká literatura k lepšímu pochopení pramenů a k dotvoření celé studie. Chci se věnovat hlavně období 1900-1930 ale ocením jakékoliv informace i z dob předešlých, hlavně z 19. století.
předem moc děkuji pokud Vás něco napadne. V úctě ...
Odpověď
Dobrý den,
k tématu vodovodu a kanalizace v Liberci Vám doporučuji tuto literaturu. Některé knihy jsou naskenované, takže je u nich odkaz na skeny.
400 let vodovodu v Liberci 1587-1987. Liberec: Severočeské vodovody a kanalizace, 1987, 21 nečíslovaných. Sign. F 30734
HUBER, Ulrich. Das Wasserwerk der Stadt Reichenberg: Hiezu 6 Tafeln. Wien: Im Selbstverlage des Verfassers, 1904, 14 s., [6] l. obr. příl.    Sign. B 477  https://kramerius.kvkli.cz/view/uuid:ff559e21-4161-4a30-9e89-d9a38e16e3b1?page=uuid:1a664c9d-73d8-11e5-918d-001b21d0d3a4
HUBER, Ulrich. I. Bericht zur Kanalisation Reichenbergs. Reichenberg, 1911, 19 s. Sign. G 13791
KERL, Karl. Reichenberg. Berlin: Deutscher Kommunal-Verlag Ges., 1929, 340 s. Sign. B 1865 (kapitola od s. 303)  https://kramerius.kvkli.cz/view/uuid:3a2ca675-0662-4805-b69c-645ec4b6ba5e?page=uuid:b7a900f5-681b-11e5-9bb7-001b21d0d3a4
MOHR, Herm. Hymne von Her. Mohr op. 8 gesungen vom Reichenberger Männergesangvereine: Zur Eröffnung der neuen städtischen Wasserleitung in Reichenberg am 21. Dezember 1902. [S.l.: s.n., 1902], Nestr. Sign. F 7926  https://kramerius.kvkli.cz/view/uuid:41123992-ddd8-4561-a0ba-6dc4111a20d6?page=uuid:0559f168-2f27-11e7-b755-001b21d0d3a4
ROUS, Ivan. Liberecké podzemí. Liberec: Kalendář Liberecka, 2009, 249 s. Sign. A 193755
Vlastivědy
RESSEL, Anton Franz. Heimatskunde des Reichenberger Bezirkes: Stadt und Land. Band 1. Reichenberg: Verlag der Lehrervereine des Stadt- und Landbezirkes, 1904, 864 s.  Sign. A 15345/1 https://kramerius.kvkli.cz/view/uuid:53064b5c-909a-41c6-ab2b-4a2332b72acf?page=uuid:16b7537d-e6aa-11e5-bc5e-001b21d0d3a4
RESSEL, Anton Franz. Heimatskunde des Reichenberger Bezirkes: Stadt und Land. Band 2. Reichenberg: Verlag der Lehrervereine des Stadt- und Landbezirkes, 1905, 725 s. https://kramerius.kvkli.cz/view/uuid:4b782346-6db5-4338-b74a-e0136da85a18?page=uuid:2b8e30c4-8878-11e5-a7d6-001b21d0d3a4
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
Liberec
Knihovna
Datum zadání dotazu
24.09.2021 15:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu