Vliv krize na tržby v obchodě, hotelech a restauracích
Text dotazu
Dobrý den,
zpracovávám diplomovou práci na téma „vliv krize na tržby v obchodě, hotelech a restauracích“. Potřebovala bych ale poradit, o jakou literaturu se „opřít“. Chtěla bych radu ohledně nějaké dobré publikace, která se týká finanční krize, možná také nějaké vědecké články. Ale hlavně si nevím rady s literaturou ohledně obchodu, hotelů a restaurací. Mohla bych vás tedy poprosit aspoň o nějakou základní literaturu, od které se lze odrazit? Byla bych vám velmi vděčná.
Odpověď
Níže naleznete pár tipů na vhodné dokumenty k Vašemu tématu jak z fondu CIKS VŠE, tak také z internetu. Velká část z nich má volně přístupné plné texty. Doporučuji Vám také prohlédnutí seznamů použité literatury u jednotlivých vysokoškolských kvalifikačních prací jako inspiraci pro případné další relevantní materiály k Vašemu tématu.
Při hledání Vašeho tématu, jak na volném webu, tak např. i v rámci Souborného katalogu VŠE (http://library.vse.cz) doporučuji použít např. termíny:
dopad / impact
finanční krize / financial crisis
ekonomická krize / economic crisis
hotel / hotel
obchod / trade
pohostinství / hospitality
služby / services
Příklady tištěných publikací ve fondu CIKS VŠE
Foster, John Bellamy a Magdoff, Fred. Velká finanční krize: příčiny a následky. 1. vyd. Všeň: Grimmus, 2009. 156 s. Ekonomie. ISBN 978-80-902831-1-4.
Hnát, Pavel. Dopad současné finanční a hospodářské krize na obchod a jeho governance. Praha: Oeconomica, 2009. 24 s. Faculty of International Relations Working papers, vol. III, 13/2009 = Working papers Fakulty mezinárodních vztahů; vol. III, 13/2009. Recenzované studie. ISBN 978-80-245-1617-2.
Klvačová, Eva et al. Světová ekonomická krize: příčiny, projevy, perspektivy. 1. vyd. Praha: Professional Publishing, 2009. 101 s. ISBN 978-80-7431-012-6.
Krugman, Paul R. Návrat ekonomické krize. Vyd. 1. Praha: Vyšehrad, 2009. 168 s. Moderní dějiny. ISBN 978-80-7021-984-3.
Merhaut, Marek. Vlivy ekonomické krize na změnu chování managementu hotelových a gastronomických zařízení. Vyd. 1. Praha: Wolters Kluwer Česká republika, 2013. 149 s. ISBN 978-80-7478-365-4.
Příklady vysokoškolských kvalifikačních prací VŠE (plné texty jsou dostupné v rámci Souborného katalogu VŠE - http://library.vse.cz)
Fišer, Ondřej. Dopady světové krize na mezinárodní obchod. Praha, 2012. Vedoucí práce Ilya Bolotov.
Jurištová, Lucia. Cestovní ruch v EU: současné trendy. Praha, 2013. Vedoucí práce Milan Vošta.
Peterka, Martin. Současná finanční krize a její dopad na mezinárodní obchod. Praha, 2010. Vedoucí práce František Drozen.
Rakouský, Tomáš. Dopady světové hospodářské krize na zahraniční obchod ČR. Praha, 2012. Vedoucí práce Ilya Bolotov.
Rolínek, Vojtěch. Dopady ekonomické krize na cestovní ruch v ČR. Praha, 2010. Vedoucí práce Liběna Jarolímková.
Sakharova, Evgenia. Analýza rozvoje hotelového businessu v České republice a okolních zemích a dopad finanční krize na tuto oblast. Praha, 2010. Vedoucí práce Diana Bílková.
Švanda, Pavel. Vliv hospodářské krize na evropský cestovní ruch. Praha, 2012. Vedoucí práce Martin Luštický.
Vlachová, Alena. Organizace a řízení čtyřhvězdičkového hotelu. Praha, 2010. Vedoucí práce Jarmila Indrová.
Vlčková, Marie. Dopady světové finanční krize na ČR a vybrané země EU. Praha, 2010. Vedoucí práce Josef Abrhám.
Příklady volně dostupných online zdrojů
Český statistický úřad – Obchod, pohostinství, ubytování
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/obchod_pohostinstvi_ubytovani
Economic Crisis, International Tourism Decline and its Impact on the Poor
http://www.ilo.org/wcmsp5/groups/public/---ed_dialogue/---sector/documents/publication/wcms_214576.pdf
Ekonomická krize a cestovní ruch v České republice
http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCoQFjAA&url=http%3A%2F%2Fverejna-sprava.kr-moravskoslezsky.cz%2Fassets%2Fcr%2F4_beranek.ppt&ei=FM6GU72PH6nH7Ab9xYCwDg&usg=AFQjCNEm7w61065LVbx2RdFLOPaKJaZd9g&bvm=bv.67720277,d.bGE&cad=rja
Ekonomická krize a vývoj cestovního ruchu v České republice
http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0CDsQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.vse.cz%2Fpolek%2Fdownload.php%3Fjnl%3Daop%26pdf%3D344.pdf&ei=1M6GU7zeL8m57AbnvoCIBA&usg=AFQjCNGd7cWd4YoJ-3aOjtEPePj8EbAfsQ&bvm=bv.67720277,d.bGE&cad=rja
Eurostat – Tourism
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page/portal/tourism/introduction
Eurostat – Trade and services
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page/portal/european_business/publications/trade_services
The Great Trade Collapse: Causes, Consequences and Prospects
http://www.voxeu.org/sites/default/files/great_trade_collapse.pdf
Štatistický úrad Slovenskej republiky – Odvetvové štatistiky
http://slovak.statistics.sk/wps/portal/ext/themes/sectoral/!ut/p/b1/jY_LDoIwEEU_qdMHUJYDSsEQhGIjdGNYGIMRcGH8fitxa3V2Nznn3gyxpCN2Hp7jZXiMyzzc3tmGp6ytGcZCpRu9z6A4pEy2ZcgAqAN6B8CXQ1j9JipkklAEWemt87FWeicoiODje4C_9lOFuYhKAFmqAArMjY4bzgH5L_9I7Ir4GlbA82KVL9OZ3CdjOriKF07SJbg!/dl4/d5/L2dJQSEvUUt3QS80SmtFL1o2X1E3SThCQjFBMDhLQ0MwSU41VEQ1Vk4zUEU0/
Vliv finanční krize na cestovní ruch
http://theses.cz/id/rv84rs/110453-478045964.pdf
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
17.06.2014 06:45
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu