Vliv hudby na umění
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na vhodnou literaturu pro vypracování seminární práce na téma, hudba v malířství nebo v literatuře do konce 18. století.
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
k Vašemu tématu "hudba v malířství" jsme v bázi NKC Národní knihovny http://www.nkp.cz, nalezli následující záznamy o knihách:
- [Č.záznamu: 000671500]
Hudba v malířství / Úvod a poznámky Lawrence Hawarda ; [Přeložila z angličtiny Hana Šnajdrová]. -- Praha : Vladimír Žikeš, 1948. -- [7] s. :
- [Č.záznamu: 001475109]
Katalog der Bilder zur Musikgeschichte in Österreich. Teil 1, bis 1600 / Walter Salmen. -- Innsbruck : Helbling, 1980. -- 240, 53 s.
- [Č.záznamu: 001336015]
Musik nach Bildern : Programmbezogene Komponieren im 19. und 20. Jahrhundert / Monika Fink. -- Innsbruck : Helbling, 1988. -- 328 s
- [Č.záznamu: 000752202]
Umění = [The Arts] : malířství, sochařství, architektura, hudba a tak zvaná menší umění / napsal a ilustroval Hendrik Willem van Loon ; [autorisované vydání z angličtiny přeložila Zdeňka Horká]. -- Praha : Václav Petr, 1939. -- 602, [I] s
- [Č.záznamu: 001818090]
Typologie des Musikerporträts in Malerei und Graphik : das Bildnis des Musikers ab der Renaissance bis zum Klassizismus / Karoline Czerwenka-Papadopoulos. -- Wien : Verlag der Österreichischen Akademie der Wissenschaften, 2007. -- 2 sv. (203, 278 s.)
-[Č.záznamu: 000752202]
Umění = [The Arts] : malířství, sochařství, architektura, hudba a tak zvaná menší umění / napsal a ilustroval Hendrik Willem van Loon ; [autorisované vydání z angličtiny přeložila Zdeňka Horká]. -- Praha : Václav Petr, 1939. -- 602, [I] s.
-[Č.záznamu: 000671500]
Hudba v malířství / Úvod a poznámky Lawrence Hawarda ; [Přeložila z angličtiny Hana Šnajdrová]. -- Praha : Vladimír Žikeš, 1948. -- [7] s.
-[Č.záznamu: 000123023]
Hudba a výtvarné umění / Jarmila Doubravová. -- 1. vyd.. -- Praha : Academia, 1982. -- 111 s Knihy je možné vypůjčit si na základě průkazu čtenáře Národní knihovny, http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Pro_uzivatele_a_navstevniky&submenu2=16.
V otázce  literatury ve spojení s hudbou, bychom potřebovali blíže specifikovat Váš dotaz. Nejedná se např. o literární předlohy k libretům oper?
další internetové odkazy:
http://www.odmaturuj.cz/umeni/baroko-odev-hudba-architektura-malirstvi/
http://cs.wikipedia.org/wiki/Baroko
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.12.2012 11:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu