Vliv benevolentní výchovy na iniciativu dítěte
Text dotazu
Dobrý den, zpracovávám semestrální práci na téma vliv benevolentní výchovy na iniciativu dítěte (tj. absence úkolů typu pomoc s úklidem, příprava do školy apod. se odráží na iniciativě dítěte- samo od sebe tyto činnosti nedělá) a potřebuji doporučit literaturu, která se podobným tématem zabývá. Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
doporučujeme Vám vyhledávat literaturu v bázi NKC Národní knihovny, http://www.nkp.cz, prostřednictvím klíčových slov, např.: výchova, vzdělávání, psychologie .
Uvádíme Vám příklady záznamů  o literatuře vyhledaných tímto postupem:
--[Č.záznamu: 001184116]
Vybraná témata z pedagogiky a psychologie / editoři Jana Doležalová, Jan Lašek. -- Hradec Králové : Gaudeamus, 2002. -- 155 s
-[Č.záznamu: 001088928]
Vyrušování, neposlušnost a odmítání spolupráce : podněty pro pedagogickou práci s žáky, kteří se chovají při výuce nápadně rušivě / Petr Ondráček. -- Vyd. 2., dopl. a rozš.. -- Pardubice : Univerzita Pardubice, Fakulta humanitních studií, 2001. -- 116 s.
-[Č.záznamu: 002258310]
Učíme děti ptát se a přemýšlet : metody a aktivity k rozvoji myšlení i kultivaci osobnosti dětí / Eva Zoller ; [z německého originálu přeložila Stanislava Jindrová]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Portál, 2012. -- 93 s.
-[Č.záznamu: 001003666]
Rodina a škola / editor Kamil Janiš. -- Vyd. 1.. -- Hradec Králové : Gaudeamus, 2001. -- 103 s
-[Č.záznamu: 001283706]
Co děti nejvíc potřebují / Zdeněk Matějček. -- Vyd. 3.. -- Praha : Portál, 2003, c1994. -- 108 s
-[Č.záznamu: 001325816]
Jak lépe porozumět dětem : nejen o dětech, ale i o nás / Zdenka Blechová. -- Vyd. 1.. -- V Olomouci : Fontána, c2004. -- 175 s
-[Č.záznamu: 001633395]
Kapitoly z psychologie učení a výchovy / Marie Vacínová, Marta Langová a kolektiv. -- Vyd. 1.. -- Praha : Vysoká škola Jana Amose Komenského, 2005. -- 114 s.
-[Č.záznamu: 001834822]
Kapitoly z vývojové psychologie / Wedlichová Iva, Heřmanová Vladislava. -- 1. vyd.. -- V Ústí nad Labem : Univerzita J.E. Purkyně, 2008. -- 143 s. ; 21 cm
-[Č.záznamu: 001184116]
Vybraná témata z pedagogiky a psychologie / editoři Jana Doležalová, Jan Lašek. -- Hradec Králové : Gaudeamus, 2002. -- 155 s.
Doporučujeme vám také katalog Pedagogické knihovny J.A.Komenského, http://www.npkk.cz/kpwinsqlnpkk/index.php.
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.01.2013 11:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu