Vlčí děti
Text dotazu
Dobrý den, našly by se u vás knížky ohledně tématu
Vlčích dětí, které se pohybovaly v severní části Východního Pruska na konci
druhé světové války. Vím že už tu jeden dotaz na toto téma byl vznesen, ale
doporučená literatura se týkala především sociologie. Já bych potřebovala
spíše historii (tedy oblat Estonska a Litvy). Děkuji předem za Vaši odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
v českém jazyce jsme k danému tématu bohužel nenalezli žádné adekvátní informační zdroje. O "vlčí dětech" z oblasti východního Pruska se začalo v zahraničí diskutovat až po roce 1990.
Danému tématu se věnují například knihy:
* Ruth Leiserowitz: Von Ostpreußen nach Kyritz - Wolfskinder auf dem Weg nach Brandenburg. Potsdam 2003, ISBN 3-932502-33-7.
(německý text knihy je dostupný na adrese: https://www.politische-bildung-brandenburg.de/publikation/von-ostpreussen-nach-kyritz)
* Tannehill, Evelyne. ABANDONED AND FORGOTTEN: An Orphan Girl's Tale of Survival in World War II. Wheatmark 2007. ISBN 9781587366932.
Bohužel, ani jedna z výše zmíněných publikací není na území ČR dostupná. V případě zájmu můžete zažádat o jejich zapůjčení ze zahraničí v rámci mezinárodní meziknihovní služby.
Internetové zdroje:
* http://en.wikipedia.org/wiki/Wolf_children
* http://wolfskinderproject.blogspot.com/
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.01.2012 18:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu