Vlado Weisser
Text dotazu
Snažím se najít nějaké bližší informace o
slovenském herci Vlado Weisserovi. Dušan Hanák jej obsadil do role svého
vynikajícího filmu 322. Snažil jsem se o něm něco orientačně vygooglovat,
ale nikde nic. Zajímá mně všechno.
Odpověď
Dobrý den,
bohužel, ani nám se nepodařilo dohledat bližší informace o herci Vladimíru Weiserovi. Jak se zdá, jeho jméno je spojeno pouze se dvěma filmy: Tam za lesem (1962 - role pátrače Siváka) a filmem 322 (1969), kde ztvárnil postavu Vladka. Slovníky českých a slovenských herců, které máme k dispozici, jméno Vladimíra Weisera neuvádějí. Bližší informace nenabízí ani kniha: HANÁK, Dušan. 322 ; Obrazy starého sveta ; Růžové sny. Praha : Lika klub, 2005. ISBN 80-86069-37-0 či publikace: FORRAYOVÁ, Marianna. Slovenské filmy 1965-1970 : Filmografia. 2. diel, Filmografia tvorcov a hercov. Bratislava : Oddelenie filmových informácií SFÚ, 1988.
Protože se jedná o slovenský film, doporučujeme kontaktovat Slovenský filmový archiv: http://www.sfu.sk/home.php , popřípadě Slovenskú národnú knižnicu: http://www.snk.sk/ . Knihovna nabízí obdobnou službu jako je česká služba Ptejte se knihovny - Spýtajte sa knižnice: http://www.snk.sk/?spytajte-sa-kniznice.
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
28.07.2009 15:17
Vlado Weisser píše:
Neděle 12.04.2015 11:41
V tomto dílu Fenomén underground se o V.Weisserovi mluví:
http://www.ceskatelevize.cz/[…]/
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu