Vladimírova ulice v Nuslích
Text dotazu
Po kom je pomenovaná Vladimírova ulice Nusle Praha?
Odpověď
Ulice Vladimírova je pojmenována podle kyjevského knížete Vladimía I. Svjatoslavoviče (zemřel 1015).
Vladimír přijal v roce 988 křesťanství a rozšířil území Kyjevské Rusi.
Ulice nese toto jméno od doby vzniku v roce 1898. V Nuslích, kde se nachází, nese pojmenování po slavných historických osobnostech i řada dalších ulic.
Viz:
Pražský uličník : encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství. 2. díl, O-Ž / Marek Lašťovka ... [et al.], Praha : Libri, 1998
Stehlíkův historický a orientační průvodce ulicemi hlavního města Prahy / red. [a doslov] Franta Žáček, František Stehlík ; ilustroval Fr. Žáček ; [předmluvu napsal J. Pešek], Praha : Stehlík, [1929?]
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Knihovna Filozofické fakulty UK
Datum zadání dotazu
29.12.2014 15:40
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu