Vladimír Skalička
Text dotazu
Dobry den, rada bych vedela, jestli existuje bibliografie jazykovedce, Vladimira Skalicky (1909-1991) a kde bych ji mohla najit.
Odpověď
Dobry den, Podle udaju dostupnych v katalozich a bazich Narodni knihovny bibliografie Vl. Skalicky neexistuje, alespon ne uplna a z poslední doby. Castecne udaje byste pravdepodobne nasla v nekterych vydanich Skalickovych praci, napr.:
Lingvistické cítanky : Urceno pro posl. fak. filozof.. 3, Typologie. Sv. 1, Práce Vladimíra Skalicky / Sest. Bohumil Palek . -- 2., preprac. vyd.. -- Praha : SPN, 1982. -- 176 s. Vyd. Univ. Karlova v Praze. Pozn.. Odkazy na lit.. 600 výt..
Skalicka, Vladimír
Typologische Studien / [Autor:] Vladimír Skalicka ; Mit einem Beitrag von Petr Sgall ; Herausgegeben von Peter Hartmann, [který také naps.] Vorwort des Herausgebers . -- Braunschweig : Friedr. Vieweg & Sohn, 1979. -- [2], 344 s. ; 8°. -- (Schriften zur Linguistik ; Bd. 11)
Pro presnejsi informace doporucuji obratit se na Ustav pro jazyk cesky AV nebo na Ustav lingvistiky a ugrofinistiky FF UK, kde pusobi Skalickovi kolegove a zaci a kde byste zrejme dostala presnejsi informace.
V pripade, ze byste mela zajem o vypracovani dane bibliografie, muzete take vyuzit resersnich sluzeb Narodni knihovny, podminky najdete na adrese: http://www.nkp.cz/pages/page.php3?menu=4&submenu2=22&submenu3=43.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.01.2008 10:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu