Vladimír Neff
Text dotazu
Ke své diplomové práci potřebuji získat co nejvíce informací o Vladimíru Neffovi a jeho psychologických prózách. Můžete mi poradit nějaké monografie o autorovi samém a knihy či články, které pojednávají konkrétně o jeho psychologických románech?
Odpověď
Dobrý den,
sekundární literatury o Vladimíru Neffovi a jeho tvorbě existuje poměrně velké množství.
Knižně o  něm vyšla publikace:
* Hoffmann, Bohuslav. Vladimír Neff. Vyd. 1. Praha: Československý spisovatel, 1982. 201 s., [8] s. obr. příl. Portréty spisovatelů.
Vlastní vzpomínky spisovatele zachytil jeho syn Ondřej Neff v knize:
* Neff, Vladimír a Neff, Ondřej. Večery u krbu. 1. vyd. Praha: Středočeské nakladatelství a knihkupectví, 1986. 233 s. (vyšlo též 1995)
Obsáhlou článkovou databázi nabízí Ústav pro českou literaturu AV ČR -  viz - http://isis.ucl.cas.cz/db.jsp (předmět: Vladimír Neff).
Plný text některých článků, které naleznete ve výše uvedené článkové databázi ÚČL AV ČR či jiných zdrojích, je možné dohledat v digitálních knihovnách:
* Ústavu pro českou literaturu AV ČR:  http://archiv.ucl.cas.cz/
* systému Kramerius: http://kramerius.nkp.cz (v případě, že se na dílo vztahuje autorský zákon, plný text je dostupný v Národní knihovně ČR)
Časopisy, které dosud nebyly digitalizovány jsou dostupné v českých knihovnách - viz Souborný katalog ČR - seriály: http://aleph.nkp.cz/cze/skcp.
Další bibliografické odkazy na sekundární literaturu nabízejí zdroje:
* http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=821&hl=Neff+
http://aleph.nkp.cz/cze/anl
Ve výše uvedených zdrojích naleznete i odkazy na recenze Neffových knih.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.05.2013 15:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu